Hlavní obsah

Nový supermobil od Nokie má velký dotykový displej i QWERTY klávesnici

Novinky, Miloslav Fišer

Na internet uniklo video prototypu nejnovějšího mobilního telefonu od Nokie. Podle informací serveru Negri Elektronics by novinka měla nahradit oblíbený model N97, čímž by se stala novou vlajkovou lodí finského výrobce. Ve výbavě přístroje nechybí velký dotykový displej, pohodlná klávesnice i kvalitní vestavěný fotoaparát.

Článek

Nová Nokie, která je známá prozatím pouze pod kódovým označením RM-626, svým vzhledem velice připomíná Nokii N8, která by se v obchodech měla objevit letos na podzim.

Novinka by navíc měla nabízet obdobnou hardwarovou konfiguraci, jako model N8. Ten má 3,5palcový displej s rozlišením 360x640 obrazových bodů, procesor s taktem 680 MHz a 256MB operační paměť.

Data jsou ukládána na vestavěnou paměť s kapacitou 16 GB, kterou je možné dále rozšířit pomocí microSDHC karet.

Již nyní je podle videa jisté, že oproti modelu N8 bude mít novinka horší fotoaparát. Zatímco “osmička“ má čip s rozlišením 12 megapixelů, RM-626 jich bude mít jen osm.

I tak bude ale vestavěný fotoaparát patřit k tomu nejlepšímu, co je v dnešní době možné zakoupit.

QWERTY klávesnice pro pohodlné psaní

Celý telefon se bude ovládat velkým dotykovým displejem. Kromě něj můžete použít také výklopnou klávesnici s rozložením QWERTY.

Svým konceptem klávesnice vychází z tradičních počítačových klávesnic. Psát všemi deseti prsty však kvůli drobným rozměrům tlačítek možné nebude.

Bližší informace o telefonu zatím nejsou známy. Jisté ani není, kdy přesně se objeví na trhu a jaká bude jeho cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám