Hlavní obsah

Na čtečky otisků prstů lákají už i levné mobily

Novinky, ort

Ještě před pár měsíci byly čtečky otisků prstů výsadou prakticky jen těch nejlepších chytrých telefonů na trhu. Nově se však podobné vychytávky, které zabezpečují smarpthony a zároveň usnadňují jejich ovládání, objevují také v kategorii těch nejlevnějších modelů. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Čtečky otisků prstů se ukrývají zpravidla v domovském tlačítku nebo na zadní straně smartphonu pod fotoaparátem.

Článek

Na čtečky otisků prstů je možné v první řadě narazit u výběhových modelů, jejichž ceny se propadly až pod hranici 4000 korun. Řeč je podle Zboží.cz například o chytrých telefonech Doogee Y200 či Oukitel U8, které se dají pořídit od 3840 Kč.

Foto: archív výrobce

Zleva Doogee Y200 a Oukitel U8

Výrobci ale na čtečky otisků prstů lákají také u nových smarpthonů, jako je například Coolpad Torino S. Tato novinka se na tuzemském trhu prodává bez koruny za rovné čtyři tisíce korun.

Čtečka otisků prstů, která je umístěna pod zadním fotoaparátem, přitom u tohoto modelu neslouží pouze k odemykání uzamčeného displeje. Uživatel ji může využít také k ovládání telefonu. Každému z pěti prstů je totiž možné nastavit specifický úkon – jedním kliknutím je pak možné pořídit selfie, rychle otevřít konkrétní aplikaci apod.

Kromě čtečky se model Coolpad Torino S snaží zaujmout také líbivým vzhledem. Přístroj má tloušťku pouze 7,9 mm a jeho zadní kryt je mírně zakřivený směrem k okrajům, aby lépe padl do ruky. Kompaktně telefon působí i díky použití 4,7palcového displeje s HD rozlišením (1280 x 720 pixelů).

Foto: archív výrobce

Coolpad Torino S

Pracovní tempo u novinky udává čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 při taktu 1,2 GHz, který je doplněn o 2 GB operační paměti a 16GB úložný prostor. Ten je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Používat je možné tradičně dva fotoaparáty, které se chlubí rozlišením osm a pět megapixelů. Model Torino S, který pracuje pod operačním systémem Android, podporuje i rychlý LTE internet a v jeho výbavě nechybí dokonce ani IR port. Díky němu je možné smartphonem ovládat například i televizor.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám