Hlavní obsah

Nelítostný souboj superhrdinů. Spider-Man drtí v prodejích Laru Croft

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě očekávané hry se superhrdinskou tematikou vyšly během září. Z větší popularity mezi fanoušky se přitom může těšit titul Marvel´s Spider-Man, který zachycuje příběh pavoučího muže Petera Parkera. Ten dokonce porazil krásku Laru Croft z druhého hitu tohoto měsíce – Shadow of the Tomb Raider.

Upoutávka na hru Marvels Spider-ManVideo: Insomniac Studios

 
Článek

Dokládají to prodeje krabicových her v Británii. Z nich lze nicméně odvodit, že velmi podobný bude zájem hráčů také v globálním měřítku, upozornil herní server VGR.

Větší popularita pavoučího muže je tak trochu překvapením, neboť titul Marvel´s Spider-Man vyšel pouze pro televizní konzoli PlayStation 4. Proti tomu Shadow of the Tomb Raider je k dispozici jak na PlayStation 4, tak na Xbox One – počet hráčů, kteří by si mohli tuto hru koupit, je tedy díky podpoře dvou platforem logicky vyšší.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Shadow of the Tomb Raider

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Shadow of the Tomb Raider

Prodeje Shadow of the Tomb Raider jsou tak tedy zklamáním, byť za druhou příčku se hra rozhodně nemusí stydět. Ve srovnání s předchozím dílem Rise of the Tomb Raider z roku 2015 jsou prodeje dokonce ještě vyšší.

Jenže v porovnání s patrně nejpopulárnějším dílem série, který vyšel v roce 2013, je propad prodejů Shadow of the Tomb Raider o 70 procent. Server VGR nicméně upozornil, že celá řada uživatelů přešla v uplynulých letech na digitální distribuci, a tak je logické, že jsou prodeje krabicových her nižší.

Zcela nový příběh

Prvenství v prodeji krabicových her v Británii tedy drží již druhý týden za sebou vývojářské studio Marvel a jejich nový Spider-Man. Pavoučí muž se v novém dílu změnil k nepoznání, je zkušenější a dokáže si lépe poradit se zločinem v New York City. Přitom se snaží urovnat svůj chaotický osobní a pracovní život.

Nový příběh je nabitý originalitou, zároveň se v něm ale objevují důvěrně známé kultovní postavy. A to z obou životů hlavního hrdiny, tedy z toho osobního i superhrdinského. Více se o novém Spider-Manovi dozvíte v naší recenzi. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám