Hlavní obsah

Česká hra Kingdom Come: Deliverance se stala druhým nejprodávanějším titulem v Británii

Nová česká hra Kingdom Come: Deliverance si odbyla premiéru teprve minulý týden, už má ale na kontě velký zahraniční úspěch – v Británii se stala druhou nejprodávanější krabicovou hrou. Konkurence přitom byla rozhodně silná.

Upoutávka na hru Kingdom Come: DeliveranceVideo: Warhorse Studios

 
Článek

V minulém týdnu se dostal na samotný vrchol žebříčku fotbalový simulátor FIFA 18. Za druhým Kingdom Come: Deliverance ale skončila i například velmi populární hra Grand Theft Auto 5. Ta přitom byla ještě loni před Vánocemi nejprodávanějším titulem vůbec. [celá zpráva]

Upoutávka na hru FIFA 18Video: EA SPORTS FIFA

Trailer ke hře GTA VVideo: Rockstar Games

Za Kingdom Come: Deliverance stojí český vývojář Daniel Vávra, kterého hráči znají díky prvnímu dílu dnes již legendární Mafie. Nejen proto je ale tento projekt tak ambiciózní. Kingdom Come: Deliverance totiž vybočuje z tradičního žánru RPG. Zasazení titulu se totiž točí kolem skutečných událostí z 15. století, kdy byl český král Václav IV. unesen a jeho bratr Zikmund se pomocí uherské armády pokusil ovládnout Čechy.

Za hrou však nestojí pouze Daniel Vávra, ale také neméně slavný Viktor Bocan, který se podílel na sérii Operace Flashpoint, nebo Martin Klíma, jenž byl jedním ze zakladatelů herního průmyslu v ČR.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Cesta k vývoji ale nebyla rozhodně jednoduchá. Nejdříve vývojáři objížděli různé vydavatele s prototypem, ale všude je odmítli, případně dostali špatné nabídky. Kvůli tomu se rozhodli jít v roce 2014 na platformu Kickstarter, kde od hráčů chtěli 300 000 liber, což je s dnešním kurzem přes osm a půl miliónu korun.

Ke konci ale vybrali hezký jeden milión sto tisíc liber (necelých 32 miliónů korun). To jim zajistilo získání důvěry investora Zdeňka Bakaly, který už financoval samotný prototyp, a tak v čele s ním získali dostupné prostředky pro vývoj plné hry.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

O hře Kingdom Come: Deliverance

Český titul Kingdom Come: Deliverance je svým způsobem unikátní. Jelikož si vývojáři zakládají na realističnosti, nejsou ve hře žádné fantaskní prvky, jako například draci či kouzla.

Naopak se nejvíce soustředili na co nejvěrnější ztvárnění soubojů, kdy hráč pomocí směrové hvězdice určuje směr seknutí zbraní, a musí tak rychle reagovat na změnu postavení svého protivníka.

Realistická má být i možnost plnění většiny úkolů ve hře. Ty by totiž měly mít hromadu možných řešení.

Každá akce má však mít své důsledky, a tak si hráči budou muset rozmyslet, jestli například požadovaný předmět získají pomocí trestného činu, který jim zhorší reputaci v dané lokalitě, nebo se pro jeho získání rozhodnou pomoci klíčovým postavám.

Reklama

Výběr článků

Načítám