Hlavní obsah

Nejprodávanější hrou na planetě je Grand Theft Auto 5

Zatím poslední díl série Grand Theft Auto s pořadovým číslem pět si odbyl premiéru už před čtyřmi roky. Přestože je to ve světě počítačů obrovská doba, na nezájem hráčů si tento titul stěžovat nemůže. Právě naopak, prodeje jsou tak vysoké, že jde podle magazínu Gameinformer o nejprodávanější hru všech dob.

Trailer ke hře GTA VVideo: Rockstar Games

 
Článek

Jen od května letošního roku se na celém světě prodalo na pět miliónů kopií Grand Theft Auto 5 (GTA V). V tomto čísle jsou přitom započítány verze pro televizní konzole i klasické počítače. Celkově se tak prodalo již bezmála 83 miliónů disků a digitálních verzí.

Aktuálně jde tak o nejprodávanější hru všech dob, uvedl Gameinformer. Žádný z titulů totiž nebyl ještě nikdy populárnější.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA V

První den vydělala hra miliardy

To, že Grand Theft Auto 5 bude naprostým hitem, bylo jasné už při zahájení prodeje. Jedna z nejočekávanějších her poslední doby na tržbách během prvních 24 hodin vydělala 800 miliónů dolarů (15,4 miliardy Kč). Podle serveru The Verge se tak stala nejrychleji prodávaným dílem v historii celé série této populární akční videohry.

Předchozí díl GTA IV byl na trh uveden na konci dubna roku 2008. Za první týden utržila hra rekordních 500 miliónů dolarů a po prvním měsíci ji vlastnilo již více než 8,5 miliónu hráčů.

Tři hlavní hrdinové

Zatím všechny díly GTA měly pouze jednoho hlavního hrdinu, jehož celý život ovládal pouze hráč. V pětce jsou tentokráte ústřední postavy hned tři a je mezi nimi možné libovolně přepínat.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA V

Fanoušci, kteří titul zatím neokusili, se mohou těšit na vykrádání bank, policejní přestřelky, automobilové honičky i na role nájemných zabijáků. Pokud je nebude bavit plnit ve hře úkoly, mohou si užívat rozlehlého světa, který GTA nabízí, a stát se spořádaným taxikářem nebo zmrzlinářem.

Více se o hře Grand Theft Auto 5 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám