Hlavní obsah

Nový herní systém promění obývák ve válečnou zónu i fotbalové hřiště

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové hry a televizní konzole neustále hledají cesty, jak uživatele co nejvíce vtáhnout do hry. Zatímco některé firmy sází na televizory s prohnutou obrazovkou či helmy s virtuální realitou, Microsoft vidí budoucnost v systému IllumiRoom. Ten dokáže proměnit obývací pokoj ve válečnou zónu i fotbalové hřiště.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft IllumiRoomVideo: Microsoft

 
Článek

Základem konceptu IllumiRoom je stále konzole Xbox připojená k televizoru, na němž probíhá samotná hra. Před TV je však navíc umístěn ještě projektor, který dotváří herní děj prostřednictvím světelných efektů a videa okolo.

Foto: Microsoft

IllumiRoom

V akční hrách se výbuchy a odražené kulky přenesou z obrazovky až na stěnu, při některých misích je dokonce okolo televizoru vidět celý prozkoumávaný prostor. V prostoru je dokonce možné imitovat i sněžení. Počítá se i s využitím ve sportovních simulátorech, například při fotbalových nebo hokejových zápasech.

Foto: Microsoft

IllumiRoom

K mapování prostoru je využit pohybový senzor Kinect. Nejspíše i díky němu působí všechny efekty velice věrohodným dojmem. Dokáže totiž vedle rovných stěn rozlišit také jednotlivé kusy nábytku. Ty jsou pak vystínované pomocí projektoru a při detonaci to vypadá, jakoby se skutečně otřásl celý pokoj.

Foto: Microsoft

IllumiRoom

Více informací zatím Microsoft o systému neprozradil. Jisté tak není ani to, kdy se objeví na pultech obchodů a kolik bude stát. Už 21. května však americký softwarový gigant plánuje odhalit další generaci televizní konzole Xbox, a tak je docela pravděpodobné, že se dozvíme i novinky o IllumiRoom. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Xbox 360

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám