Hlavní obsah

Fanoušek předělal nejvýkonnější televizní konzoli na notebook

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před Vánocemi se začala prodávat nejvýkonnější televizní konzole na světě, řeč je pochopitelně o Xboxu One X. Přestože je tento model určen výhradně pro použití v obývacích pokojích, jeden nadšenec si jej předělal na plnohodnotný notebook. Upravená novinka má sloužit především pro hraní na cestách.

Foto: archív výrobce

Xbook One X

Článek

Nový výtvor dostal jméno Xbook One X. Jde o vtipnou zkomoleninu originálního názvu Xbox, které nyní více připomíná slovo notebook. „Takto zařízení lépe odkazuje na to, že jde fakticky o notebook,“ prohlásil jeho tvůrce Eddie Zarick.

Ten použil Xbox One X a přimontoval k němu skládací displej o velikosti 21,5 palce, což víceméně odpovídá i rozměrům samotné konzole. Sluší se také podotknout, že obrazovka nabízí Full HD rozlišení, což je pro hraní ideální.

Foto: archív výrobce

Xbook One X

Celý vzhled konzole je navíc speciálně upraven tak, aby co nejvíce připomínal přenosný počítač – například pod displej tak byla integrována plnohodnotná klávesnice.

Všechny ostatní součástky zůstaly stejné jako v případě originálního Xboxu One X. Srdcem herního stroje je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz.

Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz. Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota.

Foto: archív výrobce

Xbook One X

Použití na cestách je samozřejmě značně limitní. V první řadě kvůli tomu, že upravená novinka je výrazně větší a těžší než drtivá většina herních notebooků. Nadšenci se navíc nepodařilo vtěsnat do útrob baterii, aby bylo možné hrát i bez nutnosti zapojeného adaptéru.

Ani to však Zarickovi nebrání v tom, aby své dílo nabídl dále k prodeji. Za unikátní televizní konzoli, se kterou je možné snadno hrát i na cestách – pokud je tedy v dosahu elektrická zásuvka, chce však pořádný balík peněz.

Originální Xbox One X se totiž prodává v obchodech za 12 500 Kč. Mladík chce však za vylepšený Xbook 2495 dolarů, tedy v přepočtu více než 53 000 korun. Případní zájemci si přitom nekupují ani vysloveně originální kus, neboť Zarick za zmiňovanou sumu vyrobí přenosnou konzoli komukoliv na přání.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám