Hlavní obsah

Samsung chystá tablet s extrémně jemným displejem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v průběhu letošního roku plánuje společnost Samsung uvést na trh nový počítačový tablet s označením P10, jehož 11,8palcový displej bude nabízet jedno z nejvyšších rozlišení na trhu - 2560 x 1600 obrazových bodů. Jeho hustota je tak úctyhodných 256 ppi, (pixel per inch – obrazových bodů na palec).

Foto: Samsung

Samsung v současnosti prodává své tablety pod označením Galaxy Tab se 7,7" a 10,1" displejem.

Článek

Tablet Samsung P10 by měl doplnit stávající nabídku jihokorejského elektronického giganta, konkrétně tedy modely Galaxy Tab 10.1 a Galaxy Tab 7.7. Informace o chystané novince přinesl server Softpedia, přesnou hardwarovou konfiguraci ale neprozradil. Jisté tak zatím ani není, zda bude model P10 postaven na platformě Windows nebo Android.

Jedním z průkopníků je společnost Apple, která v březnu představila nový iPad. Ten má 9,7palcový displej s rozlišením 2048x1536 pixelů a hustotou 264 ppi. „iPad má více obrazových bodů než váš HD televizor,“ neskrýval své nadšení při odhalení iPadu šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller.

Foto: Apple

Apple iPad

Další firmou, která se rozhodla vyrábět extrémně jemné displeje pro počítačové tablety a notebooky, je Sharp. Koncem dubna ukázala světu svůj 10palcový IGZO displej s rozlišením 2560x1600 obrazových bodů. Jeho hustota je tedy ještě vyšší než v případě jablečného tabletu (300 ppi). První přístroje s tímto panelem by se měly podle neoficiálních informací na trhu objevit ještě letos.

Vylepšení by se měly v následujících měsících dočkat také televizory a monitory u stolních počítačů. Podle odhadů společnosti Intel se již v příštím roce objeví první panely s rozlišením 3840x2160 pixelů a v roce 2014 pak s rozlišením 4096x2304 pixelů. Otázkou zůstává, jak tohoto monstrózního rozlišení zvládnou využít herní vývojáři a filmoví producenti.  [celá zpráva]

Foto: Sharp

IGZO displeje od společnosti Sharp se budou vyrábět v různých úhlopříčkách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám