Hlavní obsah

Trh s chytrými telefony se do pěti let zdvojnásobí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé budou takzvané chytré telefony nakupovat stále více - podle analytické společnosti InStats o ně bude do pěti let více než dvojnásobný zájem než dnes. Podle InStats to souvisí také s tím, že se budou funkce tzv. smartfounů stále zlepšovat.

Článek

Na výrazném zvýšení prodejů chytrých telefonů se mají výraznou měrou podílet rovněž provozovatelé bezdrátových sítí. Ty totiž dovolí přístrojům přistupovat k obsahu světové sítě, čímž se razantně zvýši jejich možnosti.

Uživatelé by se postupem let měli dočkat přístrojů s většími plochými displeji, s jednotkami, které se budou schopny přes internet automaticky synchronizovat i s jinými domácími elektronickými pomocníky.

In-Stats očekává, že trh s chytrými telefony, které budou postupně nahrazovat kapesní počítače a jim přidružené produkty, dosáhne do pěti let 25 procent všech prodaných mobilních telefonů. V současnosti se na deset klasických mobilů prodává jeden smartfoun.

Analytici však neočekávají, že by se lidé v blízké budoucnosti houfně zbavovali mininotebooků či PDA. Podle nich totiž ani sebedokonalejší chytrý telefon v blízké budoucnosti plně nenahradí funkce přenosného počítače. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám