Hlavní obsah

On-line hry: Švédští Fnatic nejlepším CS týmem světa

Novinky, Michal Sztemon

Všechny velké podzimní turnaje jsou za námi, známe vítěze World Cyber Games i ESL Extreme Masters. Jak se tyto akce promítly do žebříčku ZoneRank, který hodnotí světové hráče a týmy? Nejen to se dozvíte v dnešním článku o on-line hrách, nechybí ani informace o novém českém CS týmu dívek anebo přestupech na domácí scéně.

Článek

Novinky z domova

  • Dívčích herních týmů na naší scéně příliš není, pokud se nějaký objeví, takřka vždy to vyvolá slušnou reakci zbytku komunity. Dříve byly nejvýraznějším týmem NecroRaisers.Ladies, v těchto dnech chtějí prapor dívčího Counter-Strike hraní pozvednout hráčky klanu Bloody Army. Tým je česko-slovenský a jeho cílem je zviditelnění na scéně, což se jim podařilo v okamžiku, kdy zveřejnily fotky. :)
  • V těchto dnech začíná kvalifikace do prestižní mezinárodní soutěže ESL Extreme Masters, promluví do ní i dva čeští zástupci - Counter-Strike tým faberi Bellatores a Wacrafťák Bonecracker. Při losu měl více štěstí Bonecracker, kterého čeká méně známý portugalský hráč Last.Phoenix. Tým faberi Bellatores se může naopak těšit na známé jméno, když poměří síly s klanem Four Kings z Velké Británie.
  • Domácí scéně ve hře Call of Duty 2 již delší dobu dominuje tým eSuba, naposledy prokázal své kvality vítězstvím na finálovém turnaji Mistrovství ČR v počítačových hrách. V těchto dnech vychází nejnovější díl ze série - Call of Duty 4 a eSuba se podobně jako některé další významné evropské multiklany rozhodla přejít na novou verzi ihned po vydání, aby mohla navázat na své předchozí úspěchy.
  • InvexCup je za námi a nastává čas přestupů. Nejviditelnější je to v současnosti v Counter-Strike scéně, kde všichni tři medailisté MČR provedli změnu v sestavě. Vítězní FU.sk přivítali mladého hráče Bafa z konkurenčních Defeaters, stříbrní faberi Bellatores přilákali od nEophyte Johana. V nejhorší pozici byli nyní nEophyte, ale podařilo se jim přesvědčit k návratu k herní kariéře bývalého kapitána reprezentace Efrona a už s ním v sestavě uspěli na mezihernovém turnaji AMD Counter-Strike v hernách sítě PG Cyber Café.

Aktuální mistři ČR ve hře Call of Duty 2 - eSuba.

Novinky ze světa

  • Organizace G7 sdružující přední světové herní týmy svým aktuálním prohlášením zatloukla pěkných pár hřebíčků do rakve pořadatelů CPL. Oznámila totiž, že vzhledem k nesplaceným závazkům z předchozích turnajů nepovažuje CPL za dostatečně důvěryhodného partnera a žádní hráči z těchto týmů se nezúčastní turnaje CPL Winter konaného v prosinci v Dallasu.
  • Hráči z celého světa horečně vykupují čerstvě vydanou hru Call of Duty 4 a reálně hrozí, že příští týden již bude vyprodáno. Pokud si tedy chcete zahrát tuto akční hru na oficiálních serverech, máte jednu z posledních možností, jak ji získat dříve než vyjde další várka v prosinci.
  • Counter-Strike: Source sekce multiklanu eSuba se snaží navázat na úspěchy svých spoluhráčů z CoD2 sekce a vede si velmi úspěšně v EuroCupu pořádaném organizací ClanBase. V osmifinále si eSuba poradila se švédským týmem Faxzup v poměru 2:1 na mapy, nyní je čekají jedni z favoritů MeetYourMakers z Dánska.
  • Již dnes začíná v britském Newbury jeden z nejlépe obsazených Quake 4 turnajů poslední doby - i32 LAN. O dotaci 20 000 dolarů bude bojovat 32 přihlášených hráčů, mezi nimi jsou takové hvězdy jako Švéd toxic nebo Polák av3k, o vítězství bude určitě bojovat i nejlepší Američan současnosti Dahang.

Turnaj CPL Summer 2005 - ilustrační foto.

Zdroj: www.gotfrag.com

Listopadový žebříček hráčů ZoneRank

Stejně jako každý měsíc zveřejnila organizace ZoneRank i v listopadu svůj žebříček nejlepších světových týmů ve hře Counter-Strike a hráčů ve hrách Warcraft III a Quake 4. Medailisté dostávají za svá umístění v žebříčku každý měsíc celkem 10 000 dolarů, což je vítaným přilepšením do rozpočtu těch nejlepších :). Do pořadí ve hrách Counter-Strike a Warcraft III se promítly výsledky turnajů World Cyber Games a ESL Extreme Masters, posledním započteným turnajem je holandský KODE5 v CSku a IEST ve Warcraftu. Hra Quake 4 žádný významný turnaj za sebou nemá, pořadí se od minula nezměnilo a ani my se Q4 tedy nebudeme věnovat.

Counter-Strike

V Counter-Striku se žádné velké přesuny neděly, týmy již mají nasbírán dostatek bodů z předchozích akcí a jeden výbuch je z medailových pozic nesundá. První místo je nyní opět v držení týmu Fnatic, což je důsledkem jejich vítězství na ESL Extreme Masters a také nepříliš valnými výsledky polského týmu PGS. Poláci spadli na druhé místo a na záda už jim dýchá nově složená sestava multiklanu SK-Gaming. Nepopulární "brambory" připadly dánským NoA, za nimi se drží Made in Brazil. Neoficiální označení "skokan měsíce" získávají vítězové WCG z francouzského klanu emuLate, stačí jim to na sedmé místo celkově.

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 3500 USD

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 3500 USD2. místo: PGS (Polsko) - 2000 USD

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 3500 USD2. místo: PGS (Polsko) - 2000 USD3. místo: SK-Gaming (Švédsko) - 1400 USD

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 3500 USD2. místo: PGS (Polsko) - 2000 USD3. místo: SK-Gaming (Švédsko) - 1400 USD4. místo: NoA (Dánsko) - 900 USD

5. místo: Made in Brazil (Brazílie) - 700 USD

Warcraft III

Velký náskok z předchozích turnajů si drží Korejec Moon, ke svým předchozím úspěchům přidal jedno vítězství (turnaj IEST v Číně) a jeden bronz (WCG v USA) a stále pohodlně vede. Druhé místo drží čínský borec Sky, druhý na WCG, hned za něj se zařadil vítěz WCG turnaje Creolophus z Norska. Slušnou formu Evropanů v těchto dnech potvrzují čtvrtým a pátým místem Francouz ToD resp. Holanďan Grubby. Další pozice pak již ovládají Korejci, který je mezi nejlepšími 14 celkem osm.

1. místo: Moon (Jižní Korea) - 500 USD

1. místo: Moon (Jižní Korea) - 500 USD2. místo: Sky (Čína)

1. místo: Moon (Jižní Korea) - 500 USD2. místo: Sky (Čína)3. místo: Creolophus (Norsko)

1. místo: Moon (Jižní Korea) - 500 USD2. místo: Sky (Čína)3. místo: Creolophus (Norsko)4. místo: ToD (Francie)

5. místo: Grubby (Nizozemsko)

Pro jistotu dodám, že žádný český ani slovenský hráč nebo tým se v žebříčku neobjevuje a zřejmě ještě dlouhou dobu neobjeví.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Skandál v miliónové soutěži CGS

Metody známé z jiných oblastí byznysu pronikají i do elektronických sportů, hlavně když jde o velké peníze. Manažer singapurské odnože významné světové soutěže...

Výběr článků

Načítám