Hlavní obsah

Microsoft: Požadavky EK jsme splnili, pokutu odmítáme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Americký softwarový gigant Microsoft ve středu prohlásil, že plně vyhověl požadavkům Evropské komise v oblasti technické dokumentace. Firma se tak brání proti pokutě dvou milónů eur denně, kterou mu chce udělit EK.

Článek

Komise si stěžovala, že Microsoft stále neposkytuje konkurenčním výrobcům serverů dokumentaci, která by jejich produktům dovolila bezproblémovou komunikaci se všemi prvky operačního systému Windows.

Na splnění zbylých požadavků EK měl přitom Microsoft čas do 25. ledna 2006. Pokud by je nesplil, pak mu Komise vyměří pokutu ve výši dvou miliónů eur za každý den prodlení počínaje od 15. prosince 2005. [celá zpráva

Komise v březnu 2004 vynesla verdikt, podle něhož Microsoft zneužívá dominantní pozice na trhu, uložila mu rekordní pokutu 497 miliónů eur a nařídila změnit obchodní praktiky. Jedním z požadavků bylo i to, aby firma dala k dispozici zdrojový kód Windows konkurentům na poli serverů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám