Hlavní obsah

Ketonová dieta je hitem internetu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový rok přinesl řadu změn a povinností. Lidé se tak na internetu často zajímali o daně a nový občanský zákoník. Mezi největší internetové skokany v minulém měsíci patřila ale také například ketonová dieta, u které se snaží omezit konzumace sacharidů a zvýšit příjem bílkovin a tuků. Vyplývá to ze statistik společnosti Seznam.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce informací lidé hledali především k daním a k novému občanskému zákoníku.

Článek

„Na předních pozicích v kategorii Praktické rady se vyskytují dotazy katastr nemovitostí, daňový portál české daňové správy či platnost dálniční známky 2013. Lidé si ale nezjišťovali pouze informace o každoročně se opakujících povinnostech. Vyhledávali na internetu také informace k výrazným změnám, které se jich mohou dotknout. Proto se ve stejné kategorii objevují dotazy jako občanský zákoník 2014 změny nebo poplatky u lékaře od 1. 1. 2014,“ uvedl Michal Sedláček, administrátor fulltextu.

První měsíc roku bohužel poznamenaly také smutné události. „Na prvním místě v kategorii Události i na předních pozicích v kategorii Osobnosti se objevila oblíbená česká herečka Věra Tichánková, jejíž smrt uživatele internetu velmi zasáhla. Poněkud překvapivý může být na první pohled i výskyt firmy Albixon, která se zabývá prodejem bazénů. V minulém měsíci však v sídle této společnosti došlo k výbuchu, při němž zemřel jeden člověk,“ podotkl Sedláček.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v lednu 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – leden 2014
Osobnosti
1.Elizabeth Starr
2.Věra Tichánková
3.Jan Skopeček
4.Wendy Zapletalová
Praktické dotazy
1.Katastr nemovitostí
2.Daňový portál české daňové zprávy
3.Horoskopy na rok 2014 pro jednotlivá znamení
4.Tři králové
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Ohňostroj Praha 2014
2.Australian Open 2014 pavouk
3.Dakar 2014 online
4.Jizerská padesátka 2014
TV pořady, filmy, seriály
1.Farmář hledá ženu
2.Schindlerův seznam
3.Čertova nevěsta
4.Láska v hrobě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám