Hlavní obsah

Hra GTA vyšetřována: zobrazuje sexuální scény

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačová verze hry GTA: San Andreas se opět ocitla ve víru debat o její vhodnosti pro mladší uživatele. Pouhý týden po červnovém uvedení této aplikace byl totiž zpřístupněn kód, který odblokoval sexuálně laděné scény, jež jsou zde obsaženy.

Článek

Dosud jste mohli ve hře Grand Theft Auto: San Andreas vyvinuté společností Rockstar hrát basket, tančit, kupovat šaty, chodit do posilovny, živit virtuální postavičku americkými hamburgery, zvát přítelkyni na skleničku, vyhrávat v automobilových závodech a tak dále.

Mezi černější stránku aplikace se řadí možnost zabíjení nevinných kolemjdoucích, masakrování prostitutek či destruktivní činnost v řadách policejních jednotek, které se vás snaží trestat za chování ležící daleko za hranicemi obvyklých společenských pravidel.   

Aplikace otvírá sexuální minihry

Nová modifikace, která odemyká sexuálně laděné minihry, jichž se může hráč sám účastnit a virtuální postavy v nich ovládat, však podle americké Národní instituce pro média a rodinu posouvá hru opět k novým mezím "nevkusu a na hranici povolitelnosti". Nejen této organizaci vadí zejména příliš názorné zobrazování samotného tělesného aktu, jakož i "příliš věrný zvukový doprovod".

Aplikaci "Hot Coffee", která mění hrdinu GTA: San Andreas v pornoherce, vytvořil a posléze volně na internetu uveřejnil 36-letý Holanďan Patrick Wildenborg.

GTA: San Andreas možná pouze pro dospělé

Celý spor, který možná vyvrcholí v posunutí ratingu hry ze 17+ na AO (Adults Only - jen pro dospělé), se točí kolem faktu, zda hra zmíněné sexuální scény obsahovala blokované již od počátku a pak je vinen její tvůrce, tedy Rockstar, nebo zda pochybný obsah dodatečně do aplikace doplnil Wildenborg.

V případě, že by GTA: San Andreas dostala nálepku "AO", hrozí, že ji odmítne prodávat celá řada obchodních řetězců. Odbyt her určených pouze pro dospělé je totiž několikanásobně menší než verzí, které si mohou koupit i mladiství.  

Reklama

Výběr článků

Načítám