Hlavní obsah

Český startup SQLdep koupila belgická Collibra

– Praha

Investiční skupina Rockaway prodala svůj čtvrtinový podíl v tuzemském startupu SQLdep zabývajícím se analýzou dat belgické společnosti Collibra. Ta ovládla i podíly zakladatelů SQLdep, Martina Masaříka a Miroslava Šemory a má tak 100 procent společnosti. Rockaway to uvedla v tiskové zprávě. Cenu nesdělila, ale podle informací ČTK měla transakce hodnotu stovek milionů Kč.

Foto: repro sqldep.com

Stránky startupu SQLdep

Článek

"Collibra je pro nás přirozeným a logickým partnerem, naše vize a přístup byl od počátku velmi kompatibilní. Máme radost, že společně budeme moci pomáhat uživatelům získávat hodnotu z jejich dat, pomáhat jim dělat lepší rozhodnutí a dále inovovat celé odvětví," uvedl Masařík, který se spolu s celým týmem připojí k týmu Collibry.

SQLdep je cloudová služba, která dokáže rychle zmapovat a vizualizovat datové toky. Tím šetří práci vývojářům, firmě náklady a pomáhá datovým analytikům s kvalitnější správou dat, dokumentací a celkovým řízením dat.

Collibra vznikla v Belgii v roce 2008 a od té doby vyrostla do světového lídra ve svém oboru s kapitalizací přes jednu miliardu dolarů. Akvizice SQLdep je prvním strategickým nákupem ze strany Collibry a poskytne společnosti funkcionalitu automatizované vizuální analýzy dat, která tak rozšíří jejich stávající platformu.

Co je to start-up?

Pojem start-up označuje novou firmu nebo začínající projekt, jehož tvůrci jsou na samém začátku podnikání.

Poprvé začal být používán před rokem 2000, kdy v zámoří vzniklo během internetové horečky mnoho takovýchto společností. V posledních letech zažívají start-upy opět renesanci.

Pro Rockaway Jakuba Havrlanta jde od začátku letošního roku už o druhý úspěšný exit z jejich startupové divize. Do firmy první investici poslali už v roce 2015, takže na její zhodnocení musela několik let počkat. Rockaway vlastní podíly například v Mall.cz nebo v Invia.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám