Hlavní obsah

Za přelepované trvanlivosti u potravin padají v Albertu hlavy

– Praha
Novinky, pit

Nedávné zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), která při kontrolách v jednotlivých obchodních řetězcích nalezla mnohé nesrovnalosti, zejména co se trvanlivosti potravin týče, nezůstala bez odezvy. Například řetězec Albert přistoupil dokonce k propouštění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběh se začal odvíjet v polovině února, kdy inspektoři SZPI odhalili v prodejně Albert na pražském desátém obvodu balené sýry s opakovaně přelepenými daty spotřeby. Sýry navíc vykazovaly jasné stopy plísně.

Podobný nález záhy učinili inspektoři v prodejně Albert v Blansku, kde měla špatné označení doporučeného data spotřeby krájená „pečeně debrecínská“. Přelepenou etiketu s původním datem použitelnosti nalezli u dvojice sýrů zaměstnanci SZPI rovněž i v jablonecké prodejně Albert.

Manažerské selhání

„Pochybení, která byla v minulých týdnech odhalena v některých našich prodejnách, byla individuálně řešena s jednotlivými pracovníky a manažery prodejen či jejich zástupci. Bohužel totiž každé takové pochybení je i manažerským selháním,“ uvedla pro Novinky Judita Urbánková, ředitelka komunikace řetězce Albert.

Podle Urbánkové společnost ukončila pracovní poměr s manažerem prodejny v Praze 10 a podobně postupovala i v dalších případech. „I nadále pokračujeme v dodržování zpřísněných pravidel a v kontrolách, ale případné chyby budeme řešit vždy na individuální bázi,“ doplnila Urbánková.

Problém však nenastal pouze u Albertu, ale i v dalších řetězcích. Potraviny s klamavě vyznačeným či prošlým datem spotřeby objevila SZPI také v prodejnách Tesco, Kaufland a Billa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám