Hlavní obsah

Za kolosální podvod padnou na Slovensku vysoké tresty

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie ukončila vyšetřování největšího podvodu v dějinách Slovenska. Na základě příslibu nereálně vysokých až 58procentních výnosů, vylákaly společnosti Horizont Slovakia a BMG Invest koncem devadesátých let od občanů téměř 15 miliard korun a vzápětí ohlásily krach.

Článek

Jak v pátek na mimořádné tiskové konferenci oznámil ministr vnitra Vladimír Palko vyšetřovatelé podali v těchto dnech prokurátorovi návrh na obžalobu čtyř bývalých manažérů těchto společností v čele s Vladimírem Frunim. "Hrozí jim pěti až dvanáct let vězení," uvedl Palko.

Horizont Slovakia a BMG Invest získaly velké množství klientů masivní reklamní kampaní a nereálnými sliby. V roce 2002 obě společnosti zavřely své pobočky a ohlásily krach. Fruni vzápětí uprchl do Chorvatska. Tam ho po čase zadržela místní policie a vydala ho na Slovensko.

V případě vystupuje přes 170 tisíc poškozených, kteří svěřili své úspory oběma nebankovým institucím. Své peníze už nikdy neviděli. Mnozí se dožadují odškodnění od státu, který obviňují z toho, že povolil činnost společností založených na podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám