Hlavní obsah

ÚAMK dluží státu peníze, dálniční známky zatím prodávat nebude

PRAHA

Ministerstvo financí v pátek oznámilo, že dálniční kupóny na rok 2005 budou distribuovat Česká pošta a pobočky asistenční služby ABA, která je distribuuje například na čerpací stanice. Ústřední automotoklub, který známky prodával i letos, má smůlu. Dokud neuhradí dluh za prodej známek z roku 2004, nové distribuovat nebude.

Foto: Milan Stryja

Patronka soutěže ČESKO ZPÍVÁ, zpěvačka Kamila Nývltová

Článek

V prosinci ministerstvo financí zveřejnilo, že ÚAMK mu dluží za prodej dálničních známek 83 miliónů korun. Firma to ale odmítá. Neshody prý vznikly kvůli rozdílnému účtování. Peníze odvádí průběžně a zda něco dluží, se uvidí až po 15. březnu 2005. Ministerstvo ale nesouhlasí a smlouvu o prodeji známek se společností už neprodloužilo.

"Smlouvu je ministerstvo financí připraveno uzavřít poté, kdy budou ze strany ÚAMK splněny smluvně stanovené podmínky," uvedl mluvčí ministerstva Marek Zeman.

Na rok 2005 je v distribuci 1,2 miliónu kusů dálničních známek. Česká pošta je bude prodávat na 3400 prodejních místech, asistenční služba ABA na 1098 místech, nejvíce na čerpacích stanicích. Nejvíce, přes 600 tisíc, je ročních známek pro osobní vozidla do 3,5 tuny. Vydaných známek je zhruba o třetinu více než na rok 2004.

Reklama

Související témata:

Související články

Mýtné bude v Česku zřejmě až od roku 2007

Zavedení elektronického mýtného na českých dálnicích a silnicích, jež loni stanovila vláda na 1. leden 2006, se může posunout i o více než rok. Zpoplatněny...

Výběr článků

Načítám