Hlavní obsah

Tesla v Německu čelí žalobě spotřebitelů. Klamete a nedodržujete soukromí, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Federace německých spotřebitelských organizací (vzbv) podala u soudu v Berlíně žalobu na americkou automobilku Tesla. Firma podle federace v reklamách klame spotřebitele a nedodržuje zákony na ochranu soukromí. Federace o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Logo Tesla

Článek

Federace například uvádí, že Tesla vydává zavádějící informace ohledně toho, kolik se ušetří emisí uhlíku, když si lidé koupí elektromobil Tesla.

V Německu svolávají do servisu elektromobily Tesla Y a 3

AutoMoto

Problematická je z hlediska ochrany soukromí podle spotřebitelské organizace také funkce Sentry Mode, která umožňuje pomocí mobilní aplikace vzdáleně kontrolovat okolí vozu.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Zakladatel Tesly Elon Musk

Tesla v březnu oficiálně otevřela svůj nový závod na elektromobily v braniborské obci Grünheide nedaleko Berlína. Je to zároveň její první továrna v Evropě.

Firma, kterou vede podnikatel a v současné době nejbohatší člověk světa Elon Musk, v Německu prodejem elektromobilů konkuruje zejména domácí automobilce Volkswagen.

Samořiditelné auto Tesla nevyvinula, takže odchází šéf jeho vývoje

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám