Hlavní obsah

Pecina si nerozumí se Sobotkou, nastoupí jako manažer ve Vítkovicích

– Praha

Poslanec ČSSD a bývalý ministr vnitra Martin Pecina nastoupí jako manažer ve strojírenské skupině Vítkovice Holding. Uvedla to mluvčí holdingu Eva Kijonková. Pecina o víkendu prohlásil, že kvůli nesouhlasu se současnou politikou strany vůči koaliční vládě ODS, TOP 09 a VV složí v dubnu poslanecký mandát. Vadí mu také, že s ním nový předseda ČSSD Bohuslav Sobotka údajně nechce spolupracovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Pecina (ČSSD)

Článek

Pecina minulou sobotu ČTK po sjezdu sociálních demokratů a volbě nového vedení strany řekl, že odejde ze Sněmovny zřejmě na dubnové schůzi. Členem ČSSD zůstane.

"Pan Sobotka mě odmítl kamkoli angažovat, vyhodil mě z politického grémia, z předsednictva, kde jsem byl za Jiřího Paroubka," uvedl Pecina, který byl v úřednické vládě Jana Fischera ministrem vnitra.

Soudí, že pro něj není v sociální demokracii pod Sobotkovým vedením místo. "Abych jenom seděl ve Sněmovně a koukal, to je asi zbytečné," dodal Pecina.

Sobotka v reakci označil Pecinu za člověka, jemuž bytostně vyhovuje exekutiva. Ve sněmovně se prý trápil. "Jak znám Martina Pecinu, příliš to zřejmě nesouvisí s politikou... Ale pro sebe bude hledat nové životní uplatnění," uvedl k jeho plánovanému odchodu z parlamentu Sobotka.

Pecina dříve také vedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Do Fischerovy vlády ho nominovala ČSSD, byl nestraníkem. Do sociální demokracie vstoupil před sněmovními volbami.

Reklama

Výběr článků

Načítám