Hlavní obsah

Na veletrhu konopí v Praze se nesmí kouřit marihuana

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se od pátku do neděle koná první ročník konopného veletrhu Cannafest 2010. Své výrobky zde prezentuje 120 vystavovatelů z 15 zemí.

Článek

Nabídka veletrhu je opravdu pestrá, od výrobků z konopí a pomůcek pro jeho pěstování přes konopné doplňky nebo umělecké předměty až například po konopné pivo.

Návštěvníci se na veletrhu mohou setkat s výrobci hnojiv, konopné kosmetiky, mastí, oblečení, ale i médii píšícími o konopí. Minimálně tři čtvrtiny vystavovatelů na veletrhu pochází ze zahraničí, to proto, že za hranicemi mají s pěstováním konopí mnohem větší zkušenosti.

"Je to legální akce, spolupracujeme s Policií ČR, konkrétně protidrogovou centrálou. Nebude se tam dít nic nelegálního," sdělil ředitel veletrhu Lukáš Běhal s tím, že je vyloučeno, aby v rámci veletrhu někdo kouřil marihuanu.

Program veletrhu vyplní i bohatý doprovodný program ve formě přednášek s odborníky z centra adiktologie nebo s právníky. Ve speciálním kině se zase budou promítat dokumentární filmy věnované všestrannému využití této rostliny.

V Česku lze legálně pěstovat pouze několik odrůd technického konopí, které obsahuje méně než tři desetiny procenta THC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám