Hlavní obsah

Hamburger za 500 korun se připravuje ze speciálního hovězího

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hamburgery lze pořídit v různých cenových relacích. Od nějakých třiceti korun ve stáncích mnohdy pochybné pověsti až po téměř pět set korun v restauraci Kobe. Co se skrývá v takto drahém hamburgeru, zjišťovaly Novinky přímo na místě.

Článek

Nejdražší na celém jídle je zcela jistě maso, konkrétně speciální hovězí, jehož cena se pohybuje v řádu několika tisíc korun za kilogram. Jde o maso pocházející ze skotu plemene zvaného wagyu kobe-style, tedy z kříženců japonského plemene wagyu, chovaných ve Spojených státech, Austrálii, na Novém Zélandu nebo v Jižní Americe.

Plemeno skotu zvané wagyu pochází z Japonska z prefektury Hyogo a nesmí se z ostrovního státu v žádném případě vyvážet. Tedy minimálně legální cestou.

Dobytek se tam prý má skoro jako v ráji. Pase na šťavnatých loukách, do zrní mu chovatelé dolévají pivo, případně i ostřejší saké. Při krmení hraje vážná hudba, která má mít na zvířata uklidňující účinek. Samozřejmostí jsou i pravidelné masáže každého kusu stáda.

Podle jednatele restaurace Kobe Marka Kerleho se prý požitek z takového hamburgeru nedá srovnávat s žádným jiným obdobným jídlem a cena prý naprosto odpovídá kvalitě. „Hamburger si můžete samozřejmě koupit za pár korun, ale v tomto případě tak trochu riskujete svoje zdraví,“ je přesvědčen Kerle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám