Hlavní obsah

Hamburger za 500 korun se připravuje ze speciálního hovězího

Hamburgery lze pořídit v různých cenových relacích. Od nějakých třiceti korun ve stáncích mnohdy pochybné pověsti až po téměř pět set korun v restauraci Kobe. Co se skrývá v takto drahém hamburgeru, zjišťovaly Novinky přímo na místě.

Hamburger za 500 korun se připravuje ze speciálního hovězího

Nejdražší na celém jídle je zcela jistě maso, konkrétně speciální hovězí, jehož cena se pohybuje v řádu několika tisíc korun za kilogram. Jde o maso pocházející ze skotu plemene zvaného wagyu kobe-style, tedy z kříženců japonského plemene wagyu, chovaných ve Spojených státech, Austrálii, na Novém Zélandu nebo v Jižní Americe.

Plemeno skotu zvané wagyu pochází z Japonska z prefektury Hyogo a nesmí se z ostrovního státu v žádném případě vyvážet. Tedy minimálně legální cestou.

Dobytek se tam prý má skoro jako v ráji. Pase na šťavnatých loukách, do zrní mu chovatelé dolévají pivo, případně i ostřejší saké. Při krmení hraje vážná hudba, která má mít na zvířata uklidňující účinek. Samozřejmostí jsou i pravidelné masáže každého kusu stáda.

Podle jednatele restaurace Kobe Marka Kerleho se prý požitek z takového hamburgeru nedá srovnávat s žádným jiným obdobným jídlem a cena prý naprosto odpovídá kvalitě. „Hamburger si můžete samozřejmě koupit za pár korun, ale v tomto případě tak trochu riskujete svoje zdraví,“ je přesvědčen Kerle.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků