Hlavní obsah

Dalším zájemcem o Toshibu je americký Bain Capital

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká investiční společnost Bain Capital projevila zájem o případnou akvizici japonského konglomerátu Toshiba. S odkazem na obeznámené zdroje to napsala agentura Reuters. Stalo se tak den poté, co od záměru koupit Toshibu odstoupila britská společnost CVC Capital Partners.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Sídlo Toshiby v Tokiu

Článek

CVC podle Reuters původně zamýšlela převzít Toshibu společně s Bain, ta ale neměla zájem. Britská společnost tedy počátkem měsíce projevila zájem sama. Média odhadovala, že by se transakce mohla pohybovat okolo 20 miliard dolarů (430 miliard korun).

CVC od námluv počátkem tohoto týdne odstoupila, zato Bain už podle Reuters vyjednává s japonskými bankami o případném financování.

Britská CVC podala návrh na převzetí japonské Toshiby

Internet a PC

Toshiba je pátým největším výrobcem počítačů na světě, ale kromě spotřební elektroniky a součástek do ní umí vyrábět i jaderné reaktory či například baterie pro ponorky japonských sil. V posledních letech se však potýkala se ztrátami i skandály včetně falšování účetnictví.

O japonský konglomerát se podle Reuters zajímají ještě americké a kanadské investiční společnosti KKR & Co Inc a Brookfield Asset Management.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám