Hlavní obsah

Automobilka PSA chystá na Slovensku výrobu nového modelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trnava

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën investuje 130 miliónů eur (zhruba 3,2 miliardy Kč) do rozšíření výroby ve svém závodě v Trnavě. Nový model začne továrna produkovat na jaře příštího roku, investice vytvoří téměř 900 nových pracovních míst. Uvedl to šéf koncernu Philippe Varin, detaily o novém modelu neuvedl.

Foto: archiv, Novinky

Výroba v kolínském závodě automobilky TPCA

Článek

Nový model vozidla by měl továrně pomoci postupně zvýšit výrobu na svou maximální kapacitu 300 000 vozidel ročně, plánuje se zavedení třísměnného provozu. "Investice do nových pracovních míst jsou dobrou zprávou pro občany Slovenska," poznamenala premiérka Iveta Radičová, která se zúčastnila prohlídky závodu.

PSA v Trnavě zaměstnává kolem 3000 lidí, v továrně v současnosti montuje modely Peugeot 207 a Citroën C3 Picasso. Loni závod vyrobil více než 186 000 vozidel, což proti roku 2009 představuje meziroční pokles o necelou desetinu. U našich východních sousedů mají své závody i německý Volkswagen a korejská Kia Motors.

PSA Peugeot Citroën působí také v Česku, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota. Jejich kolínský závod vyrábí vozy Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1.

Reklama

Výběr článků

Načítám