Hlavní obsah

Majitel Čedoku kupuje v Chorvatsku luxusní hotel

Majitel cestovní kanceláře Čedok, skupina Odien Group, kupuje pětihvězdičkový chorvatský hotel Grand Hotel Lav a přístav Grand Marina ve Splitu. Řekl to ve čtvrtek marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Foto: Čedok, ČTK

Grand Hotel Lav a přístav Grand Marina ve Splitu

Článek

Grand Hotel Lav je největším pětihvězdičkovým rekreačním komplexem s vlastním přístavem v Chorvatsku. Hodnota transakce je v jednotkách miliard korun.

Kapacita hotelu je 381 pokojů. Celková zastavěná plocha je 60 tisíc metrů čtverečních na více než 44 tisíc metrů čtverečních pozemků. V resortu se nachází desítky obchodů a 2500 metrů čtverečních konferenčních prostor.

Přístav pro jachty a čluny Grand Marina Lav nabízí kotviště pro 75 lodí. V budoucnu umožní kotvit i jachtám až do délky 50 metrů. Komplex podle Brejchy bude sloužit také klientům Čedoku.

"Jsme rádi, že jsme získali jedinečnou a stěžejní nemovitost na pobřeží Jaderského moře. Prostřednictvím našich investic v odvětví cestovního ruchu jsme si vědomi, že turistická popularita Chorvatska a zejména Splitu roste. Nadále budeme sledovat další investiční příležitosti v tomto regionu," uvedl šéf Odien Group Michael Saran.

Za společností Odien Group stojí bohatá turecká rodina Saranů spolu s americkými fondy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám