Hlavní obsah

Výrobce léků Bayer koupí konkurenci za 280 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt/New York
Aktualizováno

Německý farmaceutický gigant Bayer má v plánu se dál rozrůst. Hodlá koupit za 14,2 miliardy dolarů (asi 280 miliard Kč) divizi výroby volně prodejných přípravků pro péči o zdraví amerického konkurenta Merck & Co. Pokud se obchod uskuteční, Bayer se stane druhým největším světovým dodavatelem léků, na které není potřeba lékařský předpis.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Továrna farmaceutické společnosti Bayer v německém Leverkusenu

Článek

Transakce ještě musí získat souhlas ze strany regulačních orgánů. Její dokončení se očekává ve druhé polovině letošního roku.

"Akvizice je významným milníkem na naší cestě k vedoucímu postavení v atraktivním sektoru léků bez předpisu," uvedl šéf německého podniku Marijn Dekkers. Divize vyrábí například ochranný krém proti slunci Coppertone či přípravek proti alergii Claritin.

Mezi zájemce o divizi podle dřívějších informací patřil i britský výrobce spotřebního zboží Reckitt Benckiser Group.

Transakce je další z řady velkých akvizicí ve farmaceutickém sektoru. Kanadská farmaceutická společnost Valeant Pharmaceuticals například v dubnu podala nabídku na převzetí amerického výrobce botoxu Allergan za zhruba 47 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám