Hlavní obsah

Exim Tours má nového majitele, německou Rewe Touristik

– Praha • Aktualizováno

Německá Rewe Touristik koupila 51 procent společnosti Exim Holding. Součástí skupiny je i největší tuzemská cestovní kancelář Exim Tours. Transakce je účinná se zpětnou platností od 1. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Jediná cesta k rychlejšímu rozvoji v této době je strategické spojenectví," sdělil šéf a spolumajitel holdingu Tunisan Ferid Nasr. Spojení s Rewe Group umožní využívat výhod velkých společností, jako je společný nákup letadel a využití hotelů společnosti Rewe. Podle Nasra Exim nehledal jen finančního partnera, protože sám má dostatečnou finanční sílu.

"Neočekáváme, že se v blízké době na trhu něco změní. Ceny jsou historicky velmi nízko. Vítězí ten, kdo nabízí nejlepší poměr mezi kvalitou a cenou. Naší snahou je navíc celkově kultivovat trh a stanovovat nejvyšší standardy. Pokud nám v tom nový majitel konkurence pomůže, vítáme to,” uvedl Jan Osúch, mluvčí CK Fischer a Nev-Dama.

Exim Tours vloni vykázal hrubý zisk 169 miliónů korun, což byl meziročně pokles o pět miliónů korun. Tržby firmy klesly zhruba o 100 miliónů na 3,4 miliardy korun.

Řízení firmy se nemění

Řízení společnosti se měnit nebude, uvedl generální ředitel Rewe Touristik Norbert Feibig. Z pozice generálního ředitele ji bude řídit Nasr. Dozorčí rada bude mít šest členů, tři přijdou z Rewe a tři z vedení Exim Tours.

Rewe Touristik je podle Feibiga druhý největší koncern cestovního ruchu v Německu. Rewe Group, jehož je Rewe Touristik součástí, dosáhl v roce 2011 obratu přes 58 miliard eur. Rewe v tuzemsku od roku 2008 provozuje cestovní kancelář ITS Billa Travel. Ta má v ČR roční obrat v desítkách miliónů korun. Rewe má v Česku i síť prodejen Billa a Penny Market.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám