Hlavní obsah

Zadlužené Prameny chtějí prodat pozemky s vrty svému věřiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelé zadlužené obce Prameny na Chebsku schválili prodej pozemků s osmi vrty s minerálními prameny firmě Dmitrije Vajnera, ruského podnikatele a majoritního věřitele obce. Firma Real Aspekt nabídla za pozemky 22,4 milionu korun. Částka zahrnuje kupní cenu a částečné uhrazení exekučních nákladů. Podmínkou ale je udělení souhlasu exekutora.

Foto: archiv obce Prameny

Obec Prameny pamatuje lepší doby.

Článek

Pokud exekutor souhlas k prodeji udělí, vedení obce by následně na dalším zastupitelstvu kupní smlouvu podepsalo, řekla novinářům starostka obce Michala Málková (ANO). Opozice se hlasování zdržela.

Obec, která má kvůli dluhům obstavené účty i majetek, se začátkem minulého roku dohodla s věřitelem, kterým je právě společnost Real Aspekt, na odprodeji pozemků za deset milionů Vajnerově firmě Sangerberg group.

S nabídkou ve výši 30 milionů korun ale přišly bývalé Karlovarské minerální vody (KMV), dnes Mattoni 1873. Obec by ale k prodeji Mattoni 1873 potřebovala souhlas věřitele, který neměla. Společnost Mattoni 1873 obec zažalovala a obec od smlouvy se Sangerberg group upustila.

Reklama

Výběr článků

Načítám