Hlavní obsah

Voják, který byl zraněný po výbuchu v Brdech, zemřel

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeden ze dvou vojáků, kteří se v červenci zranili při výbuchu munice v prostoru bývalé dopadové plochy Kolvín v Brdech, zemřel. V úterý o tom informovala armáda.

Foto: Jiří Šolc, Právo

Cestu k místu výbuchu hlídají vojáci

Článek

„Praporčík V. K., příslušník 15. ženijního pluku, který utrpěl vážná zranění při asanačních pracích v Brdech, bohužel v úterý následkům zranění podlehl,” oznámila armáda na Twitteru.

Druhý zraněný voják naopak byl propuštěn do domácího ošetřování. Případem a okolnostmi výbuchu se nadále zabývá vojenská policie. Ta jej vyšetřuje coby ublížení na zdraví z nedbalosti.

Vojáci utrpěli těžká zranění, když čistili prostor dopadové plochy Kolvín. Na bývalých dopadových plochách dělají hloubkový pyrotechnický průzkum. Jeden utrpěl devastující poranění končetin, druhý byl popálený na horní části těla.

Bývalý vojenský prostor Brdy, který je od roku 2016 chráněnou krajinnou oblastí, prošel v minulosti pyrotechnickou očistou.

Výbuch v Brdech s vážně zraněnými vojáky vyšetřuje policie jako těžké ublížení na zdraví

Krimi

Cílové dopadové plochy Jordán, Tok, bývalá pěchotní střelnice Kolvín a Padrť nicméně zůstávají trvale nepřístupné s průchodem po značených zpevněných komunikacích a trasách.

Reklama

Výběr článků

Načítám