Hlavní obsah

Vedení dopravního podniku převzal Křístek

– Praha • Aktualizováno

Někdejší manažer společnosti T-Mobile Milan Křístek se ve čtvrtek stal novým generálním ředitelem pražského dopravního podniku (DPP). Na základě středečního doporučení dozorčí rady o tom rozhodlo představenstvo firmy. Křístek nahradí ve vedení Magdalenu Češkovou, která byla řízením DPP pověřena v srpnu poté, co byl odvolán ředitel Vladimír Lich.

Foto: ČTK

Milan Křístek

Článek

"Beru to jako velkou výzvu," uvedl ve středu po jednání dozorčí rady Křístek.

Křístek (ročník 1969) působil ve společnosti T-Mobile od roku 2001, od listopadu 2010 do poloviny letošního roku byl šéfem útvaru prodeje firemním zákazníkům a prodeje služeb s přidanou hodnotou. Vystudoval ČVUT, pracoval také pro IBM a Český Telecom.

Do konkurzu na šéfa největší městské firmy se přihlásilo 51 zájemců. Do konečného kola výběrového řízení postoupili kromě Křístka také šéf českobudějovického dopravního podniku Jaroslav Ďuriš a exministr dopravy Radek Šmerda, který ale ze souboje odstoupil. Proč se na poslední chvíli rozhodl o místo šéfa DPP neucházet, není známo.

Bývalý ředitel Vladimír Lich byl odvolán na doporučení politiků v dozorčí radě podniku krátce poté, co inicioval podání trestních oznámení kvůli údajně nevýhodným kontraktům dopravního podniku. Dozorčí rada odvolání zdůvodňovala manažerskými pochybeními ohledně vypisování veřejných zakázek. Lich, který byl do čela podniku jmenován na začátku roku bez výběrového řízení, ale výtky odmítl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám