Hlavní obsah

V Praze letos čekají na řidiče během léta dvě desítky uzavírek

Novinky, jas
Praha

Prahu čekají během léta tradiční četné uzavírky, související s opravami silnic. Zatímco některé již řadu měsíců probíhají, další Technická správa komunikací (TSK) naplánovala na období letních prázdnin z důvodu nižší intenzity dopravy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Až do poloviny příštího roku potrvá rekonstrukce Chodovské ulice, která je mimo jiné přivaděčem pro Jižní spojku. Komunikace bude opravována ve dvou etapách, přičemž řidiči budou moci využívat vždy pouze neopravovanou polovinu komunikace.

Koněvova ulice na Žižkově se bude opravovat mezi Tachovským náměstím a křižovatkou s ulicí Jana Želivského, přičemž letos se bude řešit úsek Husitská – Černínova.

„Dopravní omezení pro rekonstrukci komunikace je v tuto chvíli projednáváno a řeší se varianta pro jednosměrný provoz směrem do centra. Směr z centra je odkloněn na objízdnou trasu Prokopova-Jeseniova-Ohrada,” popsala TSK navrhovanou úpravu provozu. Několik měsíců by však měla být ulice uzavřena zcela.

Plánované opravy

Na pokračování stavebních prací musí řidiči v létě počítat i na Šterboholské spojce. Vedle probíhajícího omezení hudou stavbaři připravovat provizorní přejezdy pro opravy, které navážou v příštím roce opravou povrchu v úseku od čerpací stanice k Českobrodské. Silničáři budou pracovat rovněž na několika úsecích na Jižní spojce.

Rekonstrukce se během letošního a příštího roku dočkají křižovatky na Karlově náměstí. Letos by se mělo jednat o křižovatku s Resslovou ulicí.

Auta nebo káva? Pražští zastupitelé se budou znovu přít o Smetanovo nábřeží

Domácí

Pokračovat se bude i na již zahájených stavbách, jako je rekonstrukce Modřanské, opravy Vysočanské, případně Malešické ulice. Dopravu na Strakonické pak omezí stavba mostu, který komunikaci překlene v místě původního přemostění z ulice K Výtopně.

Reklama

Výběr článků

Načítám