Hlavní obsah

Teplo a slunce přijdou až na začátku prázdnin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Chladné a zatažené počasí bude nad územím České republiky ještě několik dní. Vyjasnit by se mělo až v poslední červnové dny. Letní počasí ale zato vydrží téměř po celý červenec.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Lidé se chladí v horkém odpoledni

Článek

Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo v červenci být polojasno s občasnými bouřkami, nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat po celou dobu mezi 20 a 27 stupni Celsia.

Při snížené oblačnosti může v první dekádě vystoupat rtuť teploměru až ke 30 stupňům. Noci však budou chladné, jen mezi devíti až 16 stupni Celsia.

"Následujících 30 dní bude teplotně nadprůměrných a srážkově průměrných," sdělila meteoroložka ČHMÚ.

Pár dní si ale lidé musí na podobné počasí ještě počkat. V pondělí začíná astronomické léto, přinese však déšť a rtuť teploměru nepřekročí dvacítku. Vyjasnit by se mělo až koncem týdne, poslední červnové dny přinesou teploty mezi 23 až 28 stupni. Koncem měsíce se mohou místy vyskytovat také bouřky.

Kolem 20. července ale pravděpodobně přijde velká oblačnost a vydatné srážky. Podle meteorologů by se mělo zároveň ochladit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám