Hlavní obsah

Středočeský kraj zasáhly bouřky. Padaly stromy, vlaky Praha-Beroun nejezdily

– Praha • Aktualizováno

Část Středočeského kraje zasáhla v neděli odpoledne silná bouřka. V Praze-západ a na Berounsku hasiči likvidovali spadlé stromy, které zastavily i provoz vlaků na trase Praha-Beroun. Rovněž čerpali vodu ze zatopených sklepů. Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka řešili jen v Černošicích 15 událostí.

BEZ KOMENTÁŘE: V Černošicích vítr kácel stromyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Provoz na trati byl obnoven v 18:40, přesto i ve 20:00 hodin ale trvají omezení pro regionální spoje. Obnovit provoz zcela bez omezení se má podařit ještě v neděli večer. Některé vlaky dálkové i regionální dopravy byly zcela odřeknuty, jiné jezdily odklonem přes Rudnou u Prahy a nabíraly zpoždění několik desítek minut.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Lidé v Dobřichovicích čekají na autobus do Prahy

Foto: radar.bourky.cz

Spadané stromy zstavily provoz vlaků na Praze-západ. Snímek z radaru k 12:30

Vlakový provoz na trati mezi Prahou a Berounem přerušil spadlý strom. „Strom je zaklíněný v elektrickém vedení, hasiči proto musejí počkat na vypnutí elektřiny,” řekl v 16:00 Holomčík. Strom na trať podle něj spadl v Černošicích.

Varování meteorologů před silnými bouřkami v neděli a v pondělí prakticky na celém území ČR nadále platí. Místy je může doprovázet přívalový déšť, kroupy a nárazový vítr. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Páteční bouře přinesla do ČR 15 supercel

Páteční bouře nad Českem přinesla i 15 takzvaných supercel, tedy bouří rotujících kolem své osy. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Spekulovalo...

Výběr článků

Načítám