Hlavní obsah

Šnajdr prý koupil před lety od Prahy 5 velmi výhodně byt

Praha

Praha 5 prodala bývalému náměstkovi z ministerstva zdravotnictví a novému poslanci ODS Marku Šnajdrovi před pěti lety velmi výhodně půdní byt na Smíchově. Časopis Týden ve svém novém vydání uvedl, že Šnajdr za něj zaplatil 661 000 korun, ačkoliv podle odborníků na reality mohla radnice byt prodat minimálně dvakrát dráž.

Foto: archiv, Právo

Marek Šnajdr

Článek

Budoucí mezonetový byt o velikosti 101 metrů čtverečních byl podle dokumentace, kterou má Týden k dispozici, teprve rozestavěný. Patří k němu sušárna v suterénu domu, pozemek a zahrada. Šnajdr uvedl, že půdní prostor "vysoutěžil ve veřejné soutěži za tržní cenu" a za metr čtvereční zaplatil 6500 korun.

Podle Adély Hybler Majerové z realitní skupiny Sting byla tehdy ale tržní cena zhruba dvakrát vyšší.

"Metr čtvereční nezrekonstruované půdy se tehdy na Smíchově pohyboval v ceně kolem 12 000 korun. Dnes by to bylo kolem 15 000," uvedla. Po rekonstrukci podle ní majitel navíc vydělá, cena stometrového mezonetového bytu na Smíchově je přes pět miliónů korun.

Návrh podal starosta Jančík

Návrh na prodej bytu podle Týdne předložil kontroverzní smíchovský starosta Milan Jančík (ODS), který byl za aféry s privatizacemi bytů několikrát opakovaně kritizován. Jančík se k prodeji týdeníku nevyjádřil.

Minulý měsíc se ale rozhodl rezignovat ke konci července na svou funkci v čele městské části. Odstoupit chce i z funkce předsedy oblastní organizace ODS v Praze 5. Jako důvod uvedl to, že nechce být brzdou ODS. Volání po jeho odstoupení z funkce požadovali v posledních týdnech nejen opozice a část ODS v Praze 5, ale také občanští demokraté z pražského vedení. Vyčítali mu, že kvůli své kontroverzní pověsti ubírá ODS voličské hlasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám