Hlavní obsah

Slunečný a teplý víkend vystřídá v úterý déšť v nížinách a sníh na horách

Počasí jako na houpačce nás čeká v následujících dnech. Po chladném závěru týdne by se v sobotu měla nad Česko nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu a v dalších dnech by měla přinést teploty kolem 23 stupňů a sluníčko, řekla ve čtvrtek Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Krásné počasí ale vydrží pouze do úterý, kdy se prudce ochladí, v nížinách bude pršet a na horách sněžit.

Foto: Yves Herman, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Do Česka momentálně proudí studený vzduch od severozápadu. „Na Labské boudě nebo na Luční boudě naměřili ráno –5 stupňů Celsia,“ řekla Honsová. Chladno bude po celý den. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 10 stupňů. Vzhledem k tomu, že bude foukat studený vítr, pocitově to bude ještě o pět stupňů méně.

Podobný ráz počasí nás čeká i v pátek. Bude zataženo s deštěm, od 700 metrů nad mořem by měl padat sníh. Ranní minima se budou pohybovat mezi 6 a 2 stupni, odpoledne bude 6 až 10 stupňů. Čerstvý vítr bude teplotu opět pocitově snižovat.

V sobotu se bude do Česka nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu. „Dopoledne bude ještě zataženo, ale odpoledne se už bude vyjasňovat a postupně oteplovat. Rtuť teploměru by se měla vyšplhat na 10 až 14 stupňů,“ uvedla Honsová.

Neděle bude plná slunce. Ráno bude ještě chladné, na některých místech Česka se objeví přízemní mrazíky, odpoledne se teploty vyšplhají až k 18 stupňům.

Slunečné a teplé počasí vydrží ještě v pondělí. „Teploty by se mohly pohybovat mezi 19 a 23 stupni. V úterý ovšem bude přecházet přes Česko studená fronta, která s sebou přinese prudké ochlazení, déšť a sníh ve vyšších polohách,“ řekla Honsová.

V úterý a ve středu by se měly teploty ráno pohybovat mezi 5 a 1 stupněm, odpoledne mezi 5 a 13 stupni. Opět by mělo pršet a ve vyšších polohách sněžit.

Reklama

Výběr článků

Načítám