Hlavní obsah

Šéfem pražských policistů se stal Jan Ptáček

Právo, Radim Vaculík
Praha

Pražští policisté mají nového ředitele. Podle informací Práva se jím stal dosavadní náměstek středočeských policistů pro vnější službu Jan Ptáček. Ten ve funkci nahradí Miloše Trojánka, který se na vlastní žádost přesunuje od 1. června na post šéfa krajské policie na Vysočině.

Foto: Policie ČR

Jan Ptáček

Článek

Ptáček se společně s dalším nejmenovaným vysoce postaveným policistou ucházel o uvolněné místo po Trojánkovi, protože je ve stejné platové třídě a vyhovoval i v otázce služební hodnosti (plukovník).

Konečné rozhodnutí bylo na policejním prezidentovi Tomáši Tuhém, který vybral právě zmiňovaného náměstka středočeské krajské policie. Do funkce by měl oficiálně nastoupit už v pátek.

Nový pražský ředitel byl policejním prezidentem představen širšímu vedení pražské policie již ve čtvrtek odpoledne. Na místo přichází na základě vlastní žádosti.

„Pražská policie je bezpochyby jedno z nejzatíženějších krajských ředitelství. V letošním roce ji navíc čeká celá řada úkolů v souvislosti s oslavami 100. výročí vzniku Československé republiky, proto jsem velmi rád, že bude plynule pokračovat v práci s kompletním vedením,“ sdělil k tomu ve čtvrtek Tuhý.

Ptáček podle něj prošel v rámci policie řadou manažerských pozic, a je tedy zkušeným policistou. „Přeji novému krajskému řediteli mnoho úspěchů, jsem přesvědčen, že má veškeré předpoklady a dostatek zkušeností pro úspěšné zvládnutí této náročné funkce,“ doplnil policejní prezident.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám