Hlavní obsah

Rodiče Radima na pohřbu poděkovali záchranářům

Novinky, Jiří Falout
JINDŘICHŮV HRADEC

Rodina a přátelé se rozloučili s osmiletým Radimem Němcem z Malého Ratmírova, který nešťastnou náhodou utonul. Pohřeb se konal v nevelkém kostelíku svatého Václava v Jindřichově Hradci. Tělo chlapce našli záchranáři po třech týdnech pátrání v rybníku, jen pár metrů od domova.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

Pietní akt začal v jedenáct hodin bez faráře a řečníka a trval zhruba půl hodiny. Bílá rakev byla umístěna před oltářem a byla obklopena bílými květinami se vzkazy.

"Radimek byl perfektní kluk, kterého by si všichni rodiče přáli mít. Takový konec si nezasloužil," řekl na úvod desítkám přítomných otec Radima, též Radim Němec.

Rodiče na rakev položili dětskou knihu, kterou chlapci četla matka před spaním. "Je to zvláštní, smutný příběh. Jedna z postav zemřela a andílci ji v nebi opatrovali. Radimek říkal, že je hezké, že se má v nebíčku dobře a že se zde sešla opět s některými kamarády. Žena si na historku vzpomněla. Chtěli jsme proto, aby knížka odešla symbolicky spolu s naším synem," vysvětlil Němec. Kostelem poté zněla chlapcova oblíbená hudba.

Zdrcení rodiče chtěli dneškem také poděkovat všem, kteří se podíleli na záchranné akci. "Zároveň jsme si nepřáli, aby jsme se s Radimkem loučili v nějaké neosobní pohřební síni," dodal Němec po skončení obřadu.

Reklama

Související články

Po osmiletém Radimovi se slehla zem

Ani šest stovek policistů, hasičů a dobrovolníků nenalezlo během odpoledne osmiletého Radima Němce z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku, kterého rodiče...

Po Radimovi se marně pátralo už druhou noc

Po osmiletém Radimu Němcovi z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku se pátrá už dva dny. Hra o čas nenechala spát druhou noc dobrovolníky se psy ani policisty,...

Výběr článků

Načítám