Hlavní obsah

Reflex mění šéfredaktora

PRAHA

Časopis Reflex, který vydává společnost Ringier ČR, čekají podle týdeníku Marketing&Media změny, a to i ve vedení redakce. Dlouholetého šéfredaktora Petra Bílka by měl nahradit bývalý šéfredaktor deníků Mladá fronta Dnes a Lidové noviny a nynější externí manažer strategických projektů Ringieru Pavel Šafr.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mluvčí Ringieru Kateřina Kuchařová se k těmto zprávám nechtěla vyjádřit. Podle informací ČTK se v úterý koná porada redakce Reflexu s vedením, na kterém by mohly být případné změny zveřejněny.

Podle ČTK by měla být posílena mimokulturní část Reflexu na úkor té kulturní, větší prostor by tak měly dostávat reportáže. Změna zřejmě přinese zrušení některých rubrik a částečně i proměnu grafiky, i když výrazné písmeno "X" v logu časopisu zůstane.

Ke změnám v podobě Reflexu patří i zrušení letité jednostránkové rubriky Média, kterou zaštiťoval Jan Potůček. Ten ČTK řekl, že v Reflexu končí k poslednímu srpnu a od září bude rubrika zrušena.

Bílek stojí v čele redakce Reflexu od roku 1995. Šafr do Ringieru přestoupil od vydavatelství Economia v polovině května, nyní svou pozici zastává jako externista.

Šafr jako šéfredaktor vedl čtyři deníky - Český deník, Telegraf, Lidové noviny a Mladou frontu Dnes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám