Hlavní obsah

Pospíšilův asistent po kritice končí

Novinky, jas
Aktualizováno

Jan Zedník, který je v Evropském parlamentu asistentem europoslance a šéfa TOP 09 Jiřího Pospíšila, v úterý oznámil, že pozastavil členství v ODS. Zedník čelí kritice, za to, že pronajímá byty v sociálně vyloučených lokalitách. Kritiku odmítl a hodlá se očistit. Pospíšil večer na Twitteru oznámil, že se se Zedníkem sešel a dohodli se na ukončení pracovního poměru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

„Dnes jsem se sešel se svým asistentem Janem Zedníkem. Celou věc týkající se jeho podnikání s nemovitostmi jsme probrali a společně se dohodli na ukončení pracovního poměru pana Zedníka v Evropském parlamentu,” uvedl Pospíšil.

Zedník spolu s dalšími lidmi koupil desítky bytů, přičemž část z nich se nachází v lokalitách, kde značná část obyvatel žije ze sociálních dávek. Podle Českého rozhlasu jde o lokality v Mostě a Obrnicích. [celá zpráva]

„Pořízení nemovitého majetku pomocí hypotečních úvěrů za účelem pronájmu není možné v demokratické společnosti považovat za nelegální, nepoctivou či dokonce snad skandální aktivitu,” uvedl Zedník v prohlášení s tím, že nájemné v jím vlastněných bytech v Mostě je v průměru nižší, než je v lokalitě obvyklé.

Zedník připomněl, že s investicemi začal ještě před nástupem na pozici Pospíšilova asistenta.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Zedníka, který je členem ODS, vyzval k pozastavení členství šéf jeho krajské organizace Martin Kuba. Zedník vyhověl a vzdal se zároveň kandidatury v komunálních volbách.

„Členství pozastavím do doby, než se mi podaří vše kolegům vysvětlit, s čímž v ODS začnu až po komunálních volbách, aby nyní měli dostatek prostoru pro práci v kampani,” řekl Zedník s tím, že je připraven se obhájit před kolegy z ODS i před Pospíšilem, neboť podle svých slov nedělá nic nelegálního ani nepoctivého.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám