Hlavní obsah

Podzim se o víkendu ukáže v plné síle

Novinky, Jaroslav Soukup

Počasí o nadcházejícím víkendu i na počátku příštího týdne bude ve znamení zatažené oblohy, občasných přeháněk a teplot kolem pěti stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Počasí po oba víkendové dny bude velmi podobné," uvedla Honsová s tím, že bude oblačno a mohou se vyskytovat i dešťové přeháňky.

"V sobotu musíme počítat se srážkami především na Moravě a ve Slezsku," dodala. Ranní teploty budou kolísat mezi čtyřmi stupni a nulou, pouze na západě republiky mohou klesnout až na minus dva stupně.

Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na čtyři až osm stupňů Celsia, což jsou s ohledem na roční dobu mírně podprůměrné hodnoty, upozornila Honsová.

Na lyžování zatím zapomeňte

Pokud se milovníci lyžování těšili, že budou moci již o tomto víkendu vyrazit na sjezdovky, které začali provozovatelé postupně zasněžovat, spolehlivě je od toho odradí teploty. V 1000 metrech by měla být teplota kolem pěti stupňů Celsia.

Zataženo s občasným deštěm slibuje i předpověď na neděli. Ráno se mohou objevit mlhy, přičemž teploty poklesnou na tři až minus jeden stupeň Celsia, přes den se přece jen oteplí na pět až devět stupňů.

Podobný charakter počasí s množstvím oblačnosti a dešťovými přeháňkami by měl dle numerických modelů vydržet minimálně do poloviny příštího týdne. Pouze na vrcholcích hor by se mohl objevit sníh s deštěm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám