Hlavní obsah

Počet hospitalizovaných klesá k Blatného hranici pro zásadnější rozvolňování

Novinky, kov

S nemocí covid-19 se v nemocnicích v Česku léčí podle posledních dat 3098 lidí. Počet 3000 hospitalizovaných označil předchozí ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) za hranici, odkdy lze uvažovat o zásadních změnách v opatřeních proti šíření koronaviru.

Článek

Z 3098 aktuálně hospitalizovaných je podle dat ministerstva zdravotnictví 694 pacientů ve vážném stavu.

Počty v posledních týdnech setrvale klesají. Dosud největší nápor zažily tuzemské nemocnice 15. března, kdy se v nich léčilo 9463 nakažených koronavirem, přičemž ve vážném stavu bylo 2051 pacientů.

Do škol a školek se vrací další žáci. Další uvolnění za týden

Domácí

Aktuální čísla se blíží hranici, kterou předchozí ministr zdravotnictví Blatný označoval za hranici pro možné zásadnější uvolňování koronavirových opatření.

„Chvíle, kdy můžeme uvažovat o zásadních změnách, je ta, kdy bude v nemocnicích hospitalizovaných 3000 lidí s koronavirem,“ uvedl tehdejší ministr Blatný začátkem března.

Za Arenbergera zatím opatrné rozvolňování

Blatného začátkem dubna nahradil ve funkci Petr Arenberger (za ANO) a vláda zatím rozvolňuje jen opatrně. Skončilo sice omezení pohybu, třeba do škol ale může stále chodit jen část dětí a restaurace dál smějí prodávat jen z výdejních okének.

Kabinet počítá s dalším uvolněním od 3. května, kdy by se mohly za omezených podmínek otvírat dosud uzavřené obchody nebo část služeb.

Rozvolňování v Česku. PES je mrtvý, ať žijí balíčky aneb Kdy se vrátíme do normálu

Koronavirus

Spolu s počty nakažených a hospitalizovaných klesá také denní počet úmrtí infikovaných. Už dva týdny se přírůstek drží pod stovkou případů za den. Ještě v polovině března jich bylo i více než 200. Dosavadní rekord 262 mrtvých je z 3. listopadu loňského roku.

Od začátku pandemie zemřelo v Česku 29 002 nakažených.

Reklama

Výběr článků

Načítám