Hlavní obsah

Počátek týdne ovládne podzimní počasí, sníh bude padat jen na horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V příštím týdnu nečeká Českou republiku žádná velká změna v počasí oproti předchozím dnům. Týden má být podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu tím nejteplejším s nadprůměrnými teplotami. Ochlazení přijde až na přelomu února. Srážky ale budou v nadcházejícím týdnu nadprůměrné. Deštník bude potřeba hlavně v nížinách, na horách bude sněžit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V neděli ráno se převážně v Čechách mohou objevit mlhy, během dne bude polojasno s občasným deštěm. Nejnižší noční teploty v Čechách 4 až 0 °C, na Moravě a ve Slezsku 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty v západní polovině Čech 3 až 8 °C, jinde 8 až 13 °C, v 1000 metrech na horách kolem šesti stupňů Celsia.

Nejdeštivější bude pondělí a úterý, kdy meteorologové očekávají občasný déšť na celém území. Od západu se bude v polohách nad 800 metrů objevovat déšť se sněhem. V pondělí poroste rtuť teploměru přes den až na devět stupňů Celsia, přes noc klesnou teploty ke třem stupňům.

V úterý teploty vystoupí maximálně na 1 až 5 °C, na jihovýchodě až 8 °C a během dne postupné ochlazování.

Zatažené a oblačné počasí bude pokračovat i ve středu a čtvrtek. V nižších polohách musíme počítat s deštěm, od 500 metrů potom meteorologové očekávají sněžení. Nejnižší noční teploty 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C.

Víkend žádné zásadní změny nepřinese. Teploty se budou pohybovat kolem nuly. V nížinách místy občasný déšť, na horách srážky převážně sněhové.

Mírné ochlazení přijde v posledním lednovém týdnu a na přelomu měsíce. V prvním únorovém týdnu by teploty mohly klesnout až k mínus šesti stupňům Celsia. Srážek v tomto týdnu ale bude nejméně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám