Hlavní obsah

Paroubek upřednostnil televizi před Bruselem

PRAHA

Předseda vlády Jiří Paroubek (ČSSD), jenž často zdůrazňuje proevropský kurs svého kabinetu, ve čtvrtek namísto do Bruselu na summit EU zamíří do Ústí nad Labem. Důvodem je plánovaná televizní debata na České televizi v pořadu Otázky Václava Moravce. Diskutovat budou spolu s Paroubkem i ostatní volební lídři Ústeckého kraje.

Článek

Paroubek poletí do Bruselu až v pátek, ve čtvrtek jej nahradí vicepremiér Jiří Havel. Nedávno jmenovaný člen kabinetu si tak ve čtvrtek večer vychutná lahůdky, které se v centru EU budou servírovat politickým špičkám.

Paroubek ve středu řekl, že hlavní závěry summit přijme stejně až v pátek, zatímco večeře má převážně společenský charakter. Vicepremiér Havel má navíc k probíraným tématům summitu blízko, dodal. Nejvyšší představitelé pětadvacítky se totiž zaměří hlavně na energetiku a další ekonomická témata.

"Vůbec nic se nestane, když se tam objevím až v pátek, republika o nic zkrácena nebude," prohlásil premiér. Uvedl, že do Bruselu dorazí v noci a v pátek ráno jej Havel a další spolupracovníci budou detailně informovat o dosavadním průběhu.

V regionu má ODS těsný náskok před Paroubkovou ČSSD

Premiér však nemohl být ve středu večer příliš spokojený s výsledkem průzkumu agentury STEM. ODS by totiž v Ústeckém kraji vyhrála se ziskem 25 procent hlasů, zatímco ČSSD by v regionu se sociálními problémy obdržela 23 procent hlasů. Soc. dem. by se tak v kraji dělila o druhé místo s komunisty (23 procent). Do Sněmovny by se v regionu dostali i zelení s devíti procenty.

Zajímavostí je pouze tříprocentní zisk lidovců, kteří by se podle STEM v Ústeckém kraji nepropracovali do poslaneckých lavic.

Reklama

Výběr článků

Načítám