Hlavní obsah

Letos v listopadu je o 15 stupňů tepleji než před rokem

Novinky, jas

První listopadový týden přinese velmi příjemné teploty a pouze minimum srážek. Odpolední maxima se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia a nebývale teplá budou v příštích dnech i rána. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Letošní listopad je podle teplot v některých dnech i o 15 stupňů teplejší než ten minulý.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Honsová připomněla, že loni počátkem listopadu bylo pouze kolem dvou stupňů.

"V úterý bude naše území ovlivňovat slabá studená fronta," konstatovala Honsová s tím, že na Moravě a ve Slezsku bude převážně oblačno až zataženo s přeháňkami, v Čechách převážně oblačno či polojasno. Odpolední maxima se nicméně dostanou na 11 až 15 stupňů.

Polojasno či oblačno slibují meteorologové i na středu. Ráno se mohou objevit mlhy, nicméně teploty se budou pohybovat v intervalu devíti a pěti stupňů. Odpoledne bude opět mezi 11 a 15 stupni.

Velmi podobný charakter počasí by měl panovat i ve čtvrtek. Polojasno či oblačno doplní ranní mlhy a teploty mezi deseti a šesti stupni. Přes den se rtuť teploměru dostane na 12 až 16 stupňů.

"V pátek by mělo být převážně polojasno a prakticky beze srážek," doplnila Honsová. Ranní teploty budou kopírovat hodnoty z předchozího dne, odpolední maxima mohou vystoupat na 13 až 17 stupňů.

Výhled na víkend prozatím hovoří o tom, že v sobotu by mělo být převážně polojasno s občasnými ranními mlhami a teplotami do 17 stupňů. V neděli by měla naše území začít ovlivňovat studená fronta, která přinese změnu charakteru počasí i teplot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám