Hlavní obsah

Erotický klub ve Smečkách nezavírá. V jeho blízkosti otevřou další dva

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Provozovatelé vykřičených domů v ulici Ve Smečkách se snahám vedení Prahy o likvidaci jejich podniků vysmáli a rozlepili plakáty, které poutají na otevření dalších dvou klubů. Podnik s amsterdamskými okny patří podle informací Práva provozovateli klubů Darling a Atlas.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Nově otevřený erotický klub poskytuje sexuální služby přímo v oknech domu v ulici Ve Smečkách.

Článek

I přes ostrou mediální kampaň provozovatelé lechtivých klubů postupují dál podle svých plánů. V ulici v centru Prahy vedle Václavského náměstí se objevily plakáty, které v blízké době slibují otevření dalších dvou podniků s erotickými službami.

"O dalších dvou chystaných klubech samozřejmě vím, protože v jejich blízkosti mám byt a každý den tudy chodím. Zkompletoval jsem své poznatky a budu je předkládat vedení Prahy 1," potvrdil Právu Miroslav Stejskal, šéf městských strážníků v Praze 1.

Řekl bych, že ty plakáty už jsou na úrovni trestného činu z důvodu ohrožování mravní výchovy.
Miroslav Stejskal, šéf strážníků v Praze 1

"Řekl bych, že ty plakáty už jsou na úrovni trestného činu z důvodu ohrožování mravní výchovy. Kolem vodí rodiče své děti do místní školky a ty už se jich ptají, co to je. Mohu také potvrdit, že se mezi sousedy mluví stále častěji o prodejích bytů," dodal Stejskal.

Stále častěji také zaznívá otázka, kdo má takovouto vlnu otevírání nových erotických podniků na svědomí. Původní plán Prahy 1, že když si došlápne na majitele domu č. p. 592 v ulici Ve Smečkách, který je stále stavbou a tedy nemůže být veřejně přístupný, se ukázaly jako liché.

Redakci Práva se ozval právní zástupce společnosti Gladerios, která v současné době tento dům vlastní, se svědectvím o praktikách pražských podnikatelů. Nikdo z nájemníků tohoto domu ani samotní vlastníci se totiž do domu už od 10. dubna nedostali.

"V prosinci minulého roku byla uzavřena nájemní smlouva na přízemní nebytové prostory se společností Chilicake s tím, že zde má vzniknout solárium a kadeřnický salón s masážemi. Jenomže pak se dům mých klientů ocitl ve fiktivní exekuci a měl by jít do prodeje. Proti tomu se samozřejmě bráníme a věřím, že uspějeme. Může to ale trvat dlouho," popisuje spletité majetkové vztahy Martin Tocik, advokát majitele domu, ve němž byl před pár dny otevřen podnik s netradičními výlohami.

Stavba proti vůli majitele

Nikdo z domu ovšem netušil, co se na ně ve skutečnosti chystá. "Moji klienti se stali ve dnech 2. a 10. dubna předmětem bezprostředního útoku organizované skupiny, řízené osobou Davida Darlinga, dříve Drahokoupila, majitele nevěstinců Darling, Atlas a klubu Sauna v ulici Ve Smečkách. Druhého kolem 17:30 násilně vniklo asi deset osob do budovy, začali polepovat skleněné výlohy nápisy a nálepkami a uvnitř prostoru zahájili stavební práce. To vše proti vůli vlastníka budovy," popisuje první boj o dům advokát s tím, že tehdy se jim podařilo dotyčné osoby vykázat svépomocí; odpojením elektřiny a vlastní ochrankou.

Válka o dům však ještě nebyla zdaleka dobojována. "Za osm dní se večer kolem 20:30 dostavilo tentokrát čtyřicet potetovaných mužů s vyholenými hlavami. Odvrtávali zámky od hlavního vchodu, přeřezávali mříže zabraňující vniknutí do společných prostor a navařovali na hlavní dveře železné petlice, aby tam znemožnili volný vstup," řekl Tocik.

Ještě větším šokem však byl pro nájemníky bytů a nebytových prostor domu postup přivolané policie. "Policisté z oddělení Krakovská se sice pokoušeli nějak vypjatou situaci řešit, ale dopadlo to tak, že ve 4:00 správcové a její rodině oznámili, že musí na hotel, protože pan Darling si nepřeje, aby tam nadále bydlela a aby dům někdo užíval," doplnil advokát společnosti Gladerios s tím, že tato situace trvá do současné chvíle.

Primátor: Připravujeme zákon

"Připravujeme návrh zákona o regulaci prostituce a prověřujeme možnost využít městskou vyhlášku zakazující nabízení erotických vystoupení a služeb na veřejně přístupných místech. Stav, kdy podnikatel mravnost nepochybně porušuje, ale město má svázané ruce, je argumentem pro to, že zákon o regulaci prostituce je nezbytný," řekl Právu primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám