Hlavní obsah

Stovky lidí uvízly na pražských nádražích kvůli poruše ve Vršovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Porucha trakčního vedení v Praze Vršovicích omezila v sobotu železniční dopravu směrem na Benešov i mezi jednotlivými nádražími v hlavním městě. Některé spoje vyjíždějící z Prahy mají hodinová zpoždění, některé byly zrušeny. Problém byl během dopoledne vyřešen a vlaky se rozjely, ale některá omezení pocítí cestující i odpoledne. Ještě v neděli lze čekat změny v řazení dálkových vlaků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ráno došlo k porušení trakčního vedení ve stanici Praha Vršovice,” řekla ČTK mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. Dodala, že zatím nelze přesně říct, jak dlouho vlaky nepojedou. Podrobnosti o zpožděných vlacích najdou lidé na webu Českých drah, stovky jich ale čekají na svůj vlak na nádražích.

Problémy jsou na tratích mezi nádražím Vršovice a Hlavním nádražím. Všechny osobní vlaky směrem na Čerčany vyjíždějí z vršovického nádraží, kde také končí. Některé jsou odkloněny na libeňské nádraží.

Odřeknuty musely být například ranní rychlíky z Prahy do Českých Budějovic. V šest ráno nevyjel ani rychlík z Prahy do Brna  R975 Jan Blažej Santini.

Přerušen je i provoz Hlavním a smíchovským nádražím a Západní Expres Ex562 i rychlík R1250 vyjíždějí ze Smíchova. Zkráceny byly i trasy dalších vlaků.

Nejedou ani vlaky na příměstské lince S41 mezi Libní a Hostivaří.

Reklama

Výběr článků

Načítám