Hlavní obsah

V týdnu nás čekají tropické teploty, dusno a intenzivní bouřky

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslední červencový týden přinese do Česka silné bouřky a vlhký tropický vzduch. Zapršet by mělo každý den kromě pátku, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pondělí začne během odpoledne přibývat oblačnost. Od čtrnácti hodin se na většině území objeví přeháňky a bouřky.

Před silnými bouřkami varuje i Český hydrometeorologický ústav. Vydal varování po pro celé území ČR, které platí od pondělních třinácti hodin do úterní desáté večerní.

Teploměr v pondělí ukáže 26 až 30 stupňů. „Vzduch bude labilní, vlhký a tropický, čekají nás dusné dny, které budou špatné pro kardiaky a starší lidi,“ zdůraznila Honsová.

Svatá Anna chladná rána nepřinese

Pranostika svatá Anna chladna z rána tedy letos platit nebude. V úterý ráno bude polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Odpoledne přijde oblačnost a přeháňky se objeví až na 90 procentech území ČR.

„Místy se mohou objevit silné bouřky, nejvíce v Čechách,“ upřesnila meteoroložka. Teploty se budou v odpoledních maximech pohybovat mezi 22 až 26 stupni, na Moravě a ve Slezsku mezi 26 až 30 stupni.

Noci budou bouřkové a teplé, naměříme mezi 18 až 14 stupni.

V pátek k vodě

Během středy se rtuť teploměru vyšplhá k 25 až 29 stupňům. Dopoledne bude polojasno, odpoledne opět oblačno. „Místy se objeví dešťové přeháňky a bouřky, ty mohou být ojediněle intenzivní,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek se slunce vůbec neukáže, oblačno bude už od rána, přechodně bude zataženo. Teploty budou mezi 24 a 28 stupni, místy čekáme déšť a přeháňky.

Pátek bude z týdne jediný den, kdy budete moci jít bez obavy z deště k vodě,“ radí Honsová. Celý den bude polojasný nebo skorojasný s teplotami od 24 do 28 stupňů Celsia. Srážky se objeví pouze ojediněle při přechodně zvýšené oblačnosti v horských oblastech.

O víkendu se teploty vyšplhají ke třicítkám. V sobotu dopoledne bude polojasno, během dne až oblačno. Místy bude pršet a přijdou bouřky. Podobné počasí nás čeká i v neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám