Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyrazte na gulášové hody nebo trampovat na Trosky

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další hudební festivaly, filmová promítání, gastronomická lákadla i kulturní vyžití nabízí poslední srpnový a zároveň první zářijový víkend. Posuďte sami, čím se vám pestrý program trefí do vkusu a nálady.

Foto: Archiv Gulášfestu

Guláš bude na Gulášfestu vařit dvanáct soutěžních týmů. Čekání zpříjemní živá hudba.

Článek
Praha

Především pro pány

Obdivovat design sportovních či závodních automobilů budete moci na víkendovém International Prague Car Festivalu v pražských Letňanech. Vyčleňte si na akci několik hodin, protože vás bude přecházet zrak. Kromě sportovních vozů tu budou vystaveny i luxusní automobily, veteráni nebo ekologická vozítka. Od soboty do neděle, oba dny od 10:00, bude areál patřit všem motoristickým nadšencům. Veškeré informace najdete zde.

Středočeský kraj

Pestré rakovnické posvícení

Od pátku do neděle ožije královské město Rakovník posvícením. Program bude široký - koncerty, výstavy, jarmark, trhy, kolotoče a hry pro děti i další atrakce. Sobotní zábavu odstartuje od 9:30 dechová hudba, následovat bude bezpočet aktivit, které si návštěvníci libovolně poskládají do vlastního programu. Vše najdete zde.

Festival ve stylu ukulele

První český ukulele festival se odehraje v sobotu v historické vesničce Únětice. Pestrý program nabídne vystoupení umělců z celé Evropy. Hlavní program bude probíhat v Únětickém pivovaru od 11 hodin. Více informací zde.

Hradozámecká noc v Mnichově Hradišti

Na zámku v Mnichově Hradišti vás v sobotu od 20 do 22 hodin čekají večerní prohlídky na téma „Průřez staletími“. Těšit se můžete na kostýmované prohlídky s hudbou, tancem a dobovými scénkami. Více zde.

Jihomoravský kraj

Velkolepé vinobraní

Ve Velkých Pavlovicích se v pátek a v sobotu odehraje vinobraní. Bude se pít, hodovat i tančit. Kromě muzikantů tady navíc vystoupí také šermíři a divadelníci. Páteční program začne v 19:00, sobotní už v 10:00. Další informace zde.

Světový den ledového vína v Lednici

Lednicko-valtický areál se o víkendu stane rájem všech vinařů a sommeliérů. Již třetím rokem se zde koná mezinárodní soutěž ledových vín s názvem IceWine du Monde. Také veřejnost se může po oba víkendové dny zapojit do laického hodnocení přihlášených vín, a to od 11 do 16 hodin. V Anglickém parku na zámku Lednice bude po oba dny probíhat také Open Air Festival, kde vás čekají hudební či divadelní vystoupení, gastro show nebo velká soutěž. Více zde.

Jihočeský kraj

Srpnové letní kino

Snímek Kopytem sem, kopytem tam budou mít příležitost v sobotu zhlédnout účastníci pravidelné vimperské akce Letní kino na Vodníku. Promítat se bude od 21:30 a vstup je zdarma. Více zde.

Tkalcovské slavnosti ve Strmilově

Ve tkalcovně Strmilov se v sobotu od 9 hodin odehrají tkalcovské slavnosti. Kromě ukázek tradičních českých řemesel a prodeje řemeslných výrobků vás čekají workshopy, módní přehlídky a večerní koncert skupiny Yo Yo Band. Více informací najdete zde.

Zažijte noční Rožmberk

Nositelem hlavního programu letošní Hradozámecké noci se stal právě hrad Rožmberk. Večerní program, který začíná v 19 hodin, se ponese ve francouzském duchu a hvězdou večera bude Chantal Poullain. V rámci programu se můžete těšit na chansony, poezii, noční koncert vážné hudby nebo mimořádné večerní prohlídky. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Selská olympiáda

Vyznáte se v tradičních vesnických disciplínách jako je koulení balíků slámy nebo kosení louky? Zúčastnit druhého ročníku selské olympiády se můžete v sobotu od 11 hodin na louce u bývalého ovčína v Arnultovicích u Rudníku, přičemž prezentace účastníků začíná již v 10:30. Přijít můžete v tradičním venkovském oděvu. Více zde.

Pardubický kraj

Léto s Rychtářem

V sobotu vystoupí na hlinském multižánrovém festivalu Léto s Rychtářem kapela Kryštof, která bude jedním ze zlatých hřebů akce. Hosty budou kapely UDG a Sto zvířat. Více čtěte zde.

Gulášové hody

V obci Přívraty v sobotu od 10:00 začne soutěž o nejlepší guláš. Vařit bude každý, kdo aspoň trochu věří svým kulinářským dovednostem. Přímo na návsi se do kuchtění pustí v rámci Gulášfestu 12 týmů. Který z nich zvítězí, je zatím ve hvězdách. Čekání na výsledek soutěže zpestří doprovodný kulturní program.

Noc na pardubickém zámku

V sobotu se v rámci Hradozámecké noci podíváte do zámku v Pardubicích zcela zdarma, a to od 19 do 22 hodin. Prohlédnout si můžete renesanční rytířské sály s arkádou nebo zámeckou kapli Tří králů. Více zde.

Karlovarský kraj

Vdavky slečny Eleonory

Další ze série hradozámeckých nocí si pro návštěvníky připravil zámek Bečov, a to v sobotu od 16:00 do 22:00. Hrané prohlídky ponesou téma: Jak oženit slečnu Eleonoru? Plné vstupné bude 80 korun. Další informace najdete zde.

Netopýří noc na Kladské

V Domě přírody u zámečku Kladská se v pátek od 19 hodin uskuteční večer věnovaný netopýrům. Uvidíte večerní a noční odchyt netopýrů nad rybníkem v přírodní rezervaci Kladské rašeliny. Program zahrnuje i povídání o netopýrech a program pro děti. Více informací zde.

Liberecký kraj

Sraz trampů na Troskách

Festival trampských písní Trosecký širák má za sebou už pět ročníků. V sobotu se od 18:00 na hradě Trosky koná šestý. Na seznamu interpretů se objevují Bílé skály, Duo Blanice, Aniseneptej a další. Kompletní informace čtěte zde.

Vinobraní u Máchova jezera

V sobotu od 13 hodin se u hotelu Port v Doksech koná vinobraní spojené s programem pro celou rodinu. Děti se mohou těšit na pohádky v podání divadla Minor a taneční soutěže. Součástí programu budou také plavby lodí Hynek, první odplouvá ve 13:15 hodin, poslední v 18:15 hodin od hotelu Port. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Rozehraný Bouzov

Hudební festival Moravské hrady.cz se na pátek a sobotu přesune na pohádkový Bouzov. Areál bude v pátek otevřen od 18:00, o hodinu později vystoupí slovenská kapela Mňága a Žďorp. V sobotu si účastníci festivalu poslechnou písně Tomáše Kluse, Anety Langerové či kapely Portless. Zahraje i řada dalších populárních interpretů. Jejich seznam si prohlédněte zde.

Oslavy maršála Radeckého v Olomouci

Maršál Radecký je světově nejznámější český vojevůdce, a proto jsou právě jemu věnovány oslavy spojené s přehlídkou vojenských dechových hudeb, které proběhnou od pátku do soboty na Horním náměstí v Olomouci. Kompletní informace zde.

Moravskoslezský kraj

Ve jménu rocku

Na frýdecko-místeckém stadionu Slezan proběhne v sobotu a v neděli hudební festival Rocková Slezina Open Air 2013. Organizátoři areál v sobotu zpřístupní už v 10:00. Zahrají například kapely Škwor, Cocotte Minute nebo Noncode. Na další interprety se můžete podívat zde.

Plzeňský kraj

Vinná Plzeň

Mezi 10:00 a 20:00 se v sobotu uskuteční akce Víno pro Plzeň. Za vstupné 200 korun můžete ochutnat deset skvělých moravských vín. Bližší informace naleznete zde.

Hradozámecká noc v Horšovském Týnu

V Horšovském Týnu se v sobotu večer od 19 hodin rozhodně nebudete nudit. Čekají vás netradiční prohlídky zámeckých interiérů, kostýmované prohlídky hradních interiérů nebo komentované prohlídky rekonstrukce purkrabských paláců. Více zde.

Ústecký kraj

Rock for Church(ill)

Pátek a sobotu si maximálně užijí všichni fanoušci dobré muziky. Právě ta se naživo rozezní na festivalu Rock for Church(ill) ve Vroutku. Energii posluchačům předají kapely Pipes and Pints, Skyline a mnoho dalších. Přehled interpretů s časy jejich koncertů čtěte zde.

Festival Literární Zarafest v Děčíně

Literárně kulturní setkání proběhne od čtvrtka do neděle v Děčíně. Čekají vás nejrůznější autorská čtení nebo hudební vystoupení. Program bude probíhat v Ukradené galerii, Baru Bodenbach a také v Růžové zahradě na zámku v Děčíně. Více informací zde.

Vysočina

Rozohněná Třebíč

To nejlepší z české i zahraniční žonglérské scény uvidí účastníci Flaming nights 2013. Akce se uskuteční v pátek a v sobotu v Třebíči. Během hudebního programu zazáří kapely Wohnout a Vypsaná Fixa. Bližší informace najdete zde.

Motokros v Pacově

V neděli se v Pacově pojede Mistrovství světa v motokrosu, přičemž hlavní rozjížďky začínají ve 12:30 hodin. Sobotní program je věnován tréninkům a kvalifikaci. V rámci doprovodného programu uvidíte akrobatické vystoupení elitního letce Armády ČR Martina Šonky nebo exhibiční jízdu českého bike trialisty Petra Krause. Více informací zde.

Zlínský kraj

Barumka ve Zlíně

Již 43. ročník slavné Barum Rally opět láká všechny milovníky do Zlína. Těšit se můžete na atraktivní super rychlostní zkoušky přímo v ulicích města. Slavnostní start rally proběhne v pátek v 17 hodin ve Zlíně před radnicí. Součástí programu je také Star Rally Historic, která je závodem historických vozů. Více zde.

Grand Prix Bugatti ve Zlíně

Pro příznivce historických vozů a návštěvníky zlínské Barumky je letos připravena lahůdka ve formě závodu historických aut ve formě exhibiční jízdy, která proběhne v pátek a v sobotu ve Zlíně a na zámku Napajedla. Další informace zde.

Zmatení vlastním obrazem

Zrcadlové bludiště mohou turisté denně navštívit v Kroměříži na Velkém náměstí, a to od 14. července do 29. září vždy od 9:00 do 18:00. Vyzkoušejte tady svůj orientační smysl.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám