Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za kovovými zvířaty nebo na elektroloď

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Předposlední červencový víkend nabízí rozličné formy zábavy. Od oslavy se slony v pražské zoo, přes meruňkobraní až po návštěvu mlýna či rozhledny po setmění. Na většině akcí se jistě zabaví všichni členové rodiny, tak hurá na výlety po Česku, každý kraj má i tento týden co nabídnout.

Foto: Archiv Kovozoo

Mohutný bizon je v Kovozoo novinkou.

Článek
Praha

Sloní oslava v zoo

Přesně před 80 lety se do pražské zoo nastěhoval první slon. K tomuto jedinečnému jubileu se tu v neděli chystá pro slony menší oslava. Užijí si ji ale především návštěvníci. Přijďte slonům popřát vše nejlepší. Slavit se bude u jejich pavilonu po celý den. Více hledejte zde.

Projížďka elektrolodí po Čertovce

S projížďkou elektrolodí Nemo po Čertovce a okolí Karlova mostu můžete spojit návštěvu Muzea Karla Zemana. Desetimetrová loď jakoby vypadla z filmu Vynález zkázy. Projížďku je nutné si předem rezervovat. Bližší informace najdete zde.

Středočeský kraj

Zahradní slavnost Albrechta z Valdštejna

Přijeďte se o víkendu podívat na zámek Mnichovo Hradiště a zažijete zahradní slavnost k poctě Albrechta z Valdštejna a Václava Budovce. Jak se žilo v dobách baroka, uvidíte v zámeckém areálu od 11:00 do 17:00. V neděli pak bude v Mnichově Hradišti zahájena Svatoanenská pouť, jejíž součástí bude jarmark a průvod v dobových kostýmech. Více čtěte zde.

Za Leontýnkou na Krakovec

V sobotu v 17:00 se na hradě Krakovci, kde se natáčela pohádka Ať žijí duchové, uskuteční dětská prohlídka. Třeba se tu objeví i princezna Leontýnka. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Víkend plný meruněk

Meruňkobraní s jarmarkem u Floriána se uskuteční v sobotu od 9:00 v obci Miroslav. Meruňkový program doplní průvod v dobových kostýmech v 9:15, kuchařská show v 10:45 a od 15:00 také historická bitva z období třicetileté války. Vstup je zdarma.

Jihočeský kraj

Dětský den ve mlýně

V sobotu můžete s dětmi vyrazit také na jihočeský mlýn Hoslovice. Tam si vaše ratolesti od 13:00 do 17:00 užijí divadelní představení Kašpárek ve mlýně nebo Kašpárek a chytrá princezna. Na programu budou i soutěže. Vítaní budou především ti návštěvníci, kteří přijdou v převleku buď za vodníka, nebo za vílu. Více čtěte zde.

Po setmění na Helfenburk

Tajuplná noční prohlídka se koná na jihočeské zřícenině hradu Helfenburk v neděli od 21:00. Sbalte si do kapes odvahu a vyrazte se na chvíli bát. Další informace hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Zahradní slavnost a květinový zámek

Po celý víkend bude na zámku Hrádek u Nechanic probíhat zahradní slavnost, v rámci níž návštěvníky zámkem provede hraběcí rodina společně se služebnictvem. Sobotní den bude navíc zpestřen květinovým programem na nádvoří zámku a večerním ohňostrojem ve 21:45. Po něm budou až do půlnoci následovat noční prohlídky zámku. Program začíná po oba dny v 9:30. Veškeré informace naleznete zde.

Kreativní cirkus v Janských Lázních

V okolí altánku a kolonády se v sobotu v Janských Lázních uskuteční od 13. do 22. hodiny již třetí ročník oblíbené akce pro děti i dospělé. Čeká vás bubenický a žonglérský workshop, výtvarná dílna a mnoho dalšího. Zazní také koncerty pro účastníky různých věkových kategorií. Další informace najdete zde.

Pardubický kraj

Jarmark na Veselém kopci

Setkejte se s mistry nejrůznějších dávných řemesel na veselokopeckém jarmarku. Nebudou tu chybět ručně tkané textilie, modrotisk, hrábě, motyky nebo různé druhy keramiky. Program bude probíhat po oba dny od 9:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Za Igráčkem do Letohradu

Na zámku v Letohradě si můžete až do 7. srpna prohlédnout expozici „Fenomén Igráček“. Dozvíte se nejen zajímavosti ze života legendární figurky. Součástí výstavy je i herna pro malé návštěvníky, protože organizátoři dobře vědí, že si děti potřebují všechno osahat a vyzkoušet. V sobotu je expozici možné navštívit od 9:00 do 12:00 nebo od 12:30 do 17:00. V neděli je pak turistům přístupná mezi 13:00 a 17:00. Další informace čtěte zde.

Karlovarský kraj

Projížďka vláčkem v rezervaci

Národní přírodní rezervace Soos láká tento víkend k jízdě důlním vláčkem. Vláček s vagóny vás proveze mezi osadou Kateřina a takzvanou Rampou. První spoj odjíždí v sobotu i v neděli v 10:00, naopak poslední v 16:00. Více se o rezervaci dočtete zde.

Liberecký kraj

Den s Pernštejny na Valdštejně

Skupina historických šermířů Pernštejni z Pardubic vám o víkendu předvede své umění na hradě Valdštejn. Program začíná v 11:00 ukázkou dobových tanců a šermu, od 15:00 čeká účastníky zajímavá ukázka výcviku pikenýrů a mušketýrů. Další informace o programu najdete zde.

Olomoucký kraj

Odpoledne s Večerníčkem

Zábavné odpoledne pro děti se uskuteční v zámecké zahradě a na nádvoří zámku Náměšť na Hané, a to v neděli od 13:00. Večerníček v různých podobách pobaví snad každé dítě. Více o zámeckých aktivitách naleznete zde.

O korunku princezny Šahrazád

Víkend s princeznou Šahrazád vás čeká na prvním nádvoří hradu Bouzov v sobotu i v neděli v rámci zdejšího orientálního programu. Uvidíte ukázky orientálních tanců a vystoupení břišních tanečnic. Další informace čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Létohrátky ve Frýdku

Rodinný festival plný zábavy proběhne v sobotu od 10:00 do 18:00 v parku pod zámkem ve Frýdku-Místku. Součástí programu budou divadelní představení pro děti, nafukovací atrakce, veselá střelnice či výtvarná dílna. Vše o programu najdete zde.

Plzeňský kraj

Keltský víkend na Radyni

Nejen pro příznivce Keltů je určen víkend na zřícenině hradu Radyně u Starého Plzence. Součástí programu budou ukázky válečnictví, pohřeb keltského bojovníka, hry a soutěže pro děti a akční ohňová show. Sobotní program je připraven od 13:00 do 21:30, v neděli od 10:30 do 16:00. Další informace hledejte zde.

Obří příběh na Kašperku

Od čtvrtka do soboty budou na hradě Kašperk probíhat večerní šermířská představení O obrovi a princezně Elišce, a to vždy od 20:00 na zdejším nádvoří. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Pouť ve skanzenu Zubrnice

Pouť k památce svaté Máří Magdaleny se uskuteční v sobotu v zubrnickém skanzenu od 9:00. Po krátké duchovní procházce vás čeká světská zábava ve formě dětského divadla a dalších atrakcí. Během dne si můžete v domě z Loubí prohlédnout, jak se peče chleba v kachlových kamnech. Od 21:00 se můžete těšit na noční prohlídku mlýna. Veškeré informace o akci naleznete zde.

Skotské skotačení v Krásném Dvoře

Na zámku Krásný Dvůr se v sobotu i v neděli uskuteční kulturní akce Skotačení se Skoty aneb Romantický sen. Sobota bude především ve znamení skotské kultury, v neděli podniknou návštěvníci zámku výlet do minulosti za komedianty i šermíři. V obou dnech začíná program v 10:00. Více o akci čtěte zde.

Vysočina

Bitva o Notoburg

V Ledči nad Sázavou se v sobotu uskuteční velkolepá bitva. Součástí programu bude také ohňová show, kejklíři, kouzelníci, šermíři, ukázky dravců a mnoho dalšího. Program začne ve 13:00, hlavní bitva se pak uskuteční od 15:30 na louce pod Sechovem na levém břehu Sázavy. Více informací najdete zde.

Festival historického šermu na Zubštejně

Sobota bude na hradě Zubštejn patřit šermu, odvážným rytířům a dobovému tanci. Program bude zahájen ve 12:00 a ukončí jej večerní ohňová show. Po celý den bude také probíhat historický jarmark. Děti si tady zkusí potěžkat historické zbraně nebo uspět v některé z napínavých soutěží. Dobovou atmosféru pak dotvoří hudebníci, kejklíři a tanečníci. Více si přečtěte zde.

Zlínský kraj

Netradiční zoo z kovu

Jestli se vám a vašim ratolestem už „přejedly“ návštěvy klasických zoo, vyrazte do jedné netradiční. Sídlí ve Starém městě u Uherského Hradiště a je plná desítek zvířat všeho druhu. Jejich zvláštností ovšem je, že nedýchají ani se nehýbou. Jsou totiž z kovu. Kovozoo můžete navštívit denně mezi 10:00 a 17:00. Děti do šesti let mají vstup zdarma, plné vstupné činí 30 korun.

Večer na Jurkovičově rozhledně

Přijďte si užít netradiční noční výhled z Jurkovičovy rozhledny u Rožnova pod Radhoštěm. Cesta k rozhledně vede lesem, nezapomeňte si proto vzít s sebou baterku. Rozhledna bude výjimečně otevřena od 21:30 hodin až do půlnoci.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám