Hlavní obsah

Tipy na víkend: V Plzni si projděte výstavu komiksů, v Brně blešák

Zimním sportům aktuální počasí příliš nepřeje, přesto blížící se víkend sportovní příležitosti přináší. Kromě toho končí množství vánočně laděných výstav, takže pokud si ještě na chvíli chcete připomenout sváteční pohodu, vyrazte se s nimi rozloučit. Dále můžete navštívit řadu hudebních vystoupení.

Foto: Archiv Západočeského muzea v Plzni

Výstavu plnou komiksů najdou turisté v Plzni.

Článek
Praha

Výstava Katedrála a živá setkání 

Až do neděle můžete navštívit výstavu Katedrála a živá setkání v Katedrále svatého Víta na Pražském hradě. Výstava fotografií zachycuje na 60 snímcích katedrálu v roce 2013. Přijďte v sobotu nebo v neděli od 11:00 do 18:00. Více hledejte zde.

Festival íránských filmů

Řadu snímků z 3. ročníku Festivalu íránských filmů můžete o víkendu vidět v pražských kinech Světozor a Bio Oko. Festival nabídne to nejlepší ze současné íránské kinematografie včetně mezinárodně oceňovaných snímků. Kompletní program si prohlédněte zde.

Středočeský kraj

Chovatelská výstava v Lysé

Od pátku do neděle si užijte již 9. středočeskou výstavu drobného zvířectva, jako jsou králíci, holubi či drůbež. Akci pořádá Výstaviště Lysá nad Labem a bude otevřena v pátek od 11:00 do 17:00, v sobotu od 9:00 do 17:00 a v neděli od 9:00 do 12:00. Více se dočtete zde.

Tříkrálový koncert Libušín

Na sobotu připravilo město Libušín tradiční tříkrálový koncert. V kostele sv. Prokopa v Libušíně od 17:00 zazní skladby v podání dětského pěveckého sboru Sluníčko a flétnového souboru Flauti Vivace. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Blešák na brněnské Flédě

V neděli v 15:00 bude v brněnském klubu Fléda rozložený Blešák. Přijďte si nakoupit nebo vyměnit již nepotřebné věci. V nabídce bude nejen oblečení a šperky, ale i dobroty - vařené, pečené nebo zavařené. Klub se nachází v Brně v ulici Štefánikova, vstupné na Blešák je zdarma. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Dani Robinson zahraje v Prachaticích

Pokud patříte mezi milovníky hudby Jimiho Hendrixe, nenechte si ujít koncert, který se koná v sobotu v Národním domě v Prachaticích. Koncert v podání amerického zpěváka a kytaristy Daniho Robinsona v doprovodu kapely Czech Experience Band začne ve 20:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Soužití s velkými šelmami ve Vrchlabí

Výstavu Soužití s velkými šelmami můžete naposledy vidět v sobotu a v neděli v Augustiniánském klášteře ve Vrchlabí. Výstava ukazuje život vlků, rysů, medvědů a také severských rosomáků. O těchto zvířatech se dozvíte více v obou dnech mezi 8:00 do 17:00. Více se dočtete zde.

Vyhlášení atletů v Novém Městě nad Metují

Vyhlášení nejúspěšnějších atletů Královéhradeckého kraje za sezónu 2013 proběhne v pátek od 16:00 do 18:00 v restauraci Pyramida v Novém Městě nad Metují. Budou zde oceněni atleti, kteří se postarali o významnou reprezentaci v Česku i ve světě. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Šťastné a veselé v Chrudimi

S výstavou Šťastné a veselé se můžete o víkendu rozloučit v Regionálním muzeu v Chrudimi. Naposledy zde prožijete atmosféru Vánoc, prohlédnete si pohlednice a novoročenky nebo betlémy a vánoční ozdoby. Výstava bude otevřena v sobotu a v neděli od 9:00 do 12:00 a následně mezi 13:00 a 17:00. Více se o výstavě dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Koncert Rory Stuart Quartet ve Varech

V pátek zavítá do Imperial Clubu Hotelu Imperial v Karlových Varech Rory Stuart. Tento americký kytarista vystoupí v hotelovém klubu se svojí formací. Od 20:30 si můžete užít jazzový koncert s prvky funku, blues nebo latiny. Více zde.

Liberecký kraj

Víkendová zimní túra

Tradiční zimní pochod turistů s názvem Šlápota se uskuteční také letos kolem poloviny ledna, konkrétně tuto sobotu. Pochodovat budou účastníci na různě dlouhých trasách — od sedmi až po 20 kilometrů. Další informace se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Městský bál v Olomouci

Již 15. ročník Městského bálu se uskuteční v sobotu v hotelu NH Olomouc Congress. Od 19:00 se tento hotel promění v různé světové metropole. Díky této společenské události roku se přenesete například do Brazílie, Francie či Španělska. Připravený bude bohatý program i kulinářské speciality. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Moravskoslezský kraj

Carmina Burana v Ostravě

Multifunkční aula Gong v Ostravě bude v sobotu hostit kantátu německého skladatele Carla Orffa. V Gongu se uskuteční hned dvě představení, a to v 14:00 a v 19:00. Těšte se nejen na skvělé árie, ale také na bohatou výpravu. Více zde.

Plzeňský kraj

Výstava Komiksová Plzeň

Sobotu i neděli si můžete zpříjemnit návštěvou výstavy Komiksová Plzeň. Přijďte od 10:00 do 18:00 do Západočeského muzea a obdivujte osm komiksových příběhů, které vás seznámí s historií i současností města stejně jako se slavnými osobnostmi. Vše o výstavě najdete zde.

Ústecký kraj

Poklady ze starých skříní

Díky výstavě Poklady ze starých skříní se pomyslně vrátíte do minulosti. Expozici najdete v Muzeu města Ústí nad Labem, navštívit ji můžete naposledy tento víkend, a to od 9:00 do 17:00. Veškeré informace naleznete zde.

Vysočina

Zlatá lyže v Novém Městě na Moravě

Světový pohár v klasickém lyžování můžete sledovat od pátku do neděle v Novém Městě na Moravě. Ve Vysočina Aréně SK Nové město na Moravě uvidíte světovou špičku běžkařských sprinterů. Již 76. ročník Zlaté lyže si můžete užít zdarma. Více zde.

Moravské klavírní trio v Třebíči

Koncert s názvem Moravské klavírní trio a operní hosté bude připraven v neděli ve Foyer divadla Pasáž na Masarykově náměstí v Třebíči. Koncert začne v 18:00 a představí díla Mozarta, Verdiho nebo Čajkovského. Více se dočtete zde.

Zlínský kraj

Výstava Papírové kouzlo

Ještě v sobotu a v neděli se můžete vánočně naladit na výstavě Papírové kouzlo Vánoc na zámku ve Valašském Meziříčí. Od 9:00 do 17:00 uvidíte vystřihovánky Markéty Vránové, dvoumetrový betlém, vánoční ozdoby i doplňky. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám