Hlavní obsah

Berlín hostí unikátní výstavu zahradní architektury

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud zamíříte mezi 13. dubnem a 15. říjnem letošního roku do Berlína, budete mít jedinečnou příležitost navštívit Mezinárodní výstavu zahradní architektury (IGA), která se koná pouze jednou za 10 let. Ponořte se do zeleně jen půl hodinky metrem od živého Alexanderplatzu a nechte se unést zelenou oázou plnou inspirace.

Foto: Leitner Ropeways

Navštivte Mezinárodní výstavu zahradní architektury IGA Berlin.

Článek

IGA jako přehlídka budoucnosti

Stohektarový areál ve čtvrti Marzahn láká na přehlídku současné zahradní architektury, bude ale zároveň i kulturním festivalem. Aspiruje tedy na to, stát se letos jedním z hlavních lákadel jak pro místní, tak i pro turisty z celého světa. „IGA je jedinečnou příležitostí představit metropoli z jiné perspektivy, konkrétně jako město zítřka s vysokou životní úrovní. Berlín je mezi německými destinacemi symbolem zeleného urbanismu,“ komentovala Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály.

Foto: Lichtschwaermer

Jen půl hodinky metrem z centra Berlína leží zelená oáza

Současné trendy v podání těch nejlepších

Na soutěži o nejlepší návrh podoby areálu pro tak významnou událost se podílelo celkem 26 prestižních studií z celého světa zabývajících se zahradním designem. Pro návštěvníky nejvíce lákavá bude však ta část, kde dostali prostor vybraní architekti z Austrálie, Brazílie, Chile, Číny, Velké Británie, Libanonu, Jižní Afriky a Thajska.

Už v roce 2015 prezentovali ve svých návrzích v Berlíně současné trendy zahradní architektury. Nyní zde jejich vize uvidíte na vlastní oči. Mezi nejrenomovanější architekty patří například Brit Tom Stuart-Smith, Číňan Zhu Yufan, Němec Martin Kaltwasser či Taylor Cullity Lethlean z Austrálie.

Foto: Lichtschwaermer

Jednu z tematických částí areálu vytvořil čínský architekt Zhu Yufan

Zahrady jako kulturní prostor

Návštěvníci IGA se mohou kromě architektonických skvostů těšit také na mnoho dalších atrakcí. Jednou z nich je svezení první berlínskou kabinkovou lanovkou nad celým areálem až na kopec Kienberg k vyhlídkové věži Wolkenhain. Pohled na město odsud nemá obdoby.

Foto: IGA/Dominik Butzmann

Návštěvníci si budou moci vychutnat i pohled shora - nad areálem vznikla první berlínská kabinková lanovka

Vydat se lze také procházkou do tzv. „zahrad světa“, tematického parku, jenž je trvalou součástí čtvrti Marzahn. Cesta vede údolím Wuhle na úpatí Kienbergu. Zde budou moci kolemjdoucí obdivovat zejména vodní zahrady s vodopády, v létě zde navíc přibude tobogán. IGA však není jen o zahradách. Nedaleko návštěvnického centra vyroste pódium, kde se budou po celou dobu konání výstavy pořádat pravidelné koncerty až pro pět tisíc diváků.

IGA Berlin 2017

Od 13. dubna do 15. října 2017

Otevřeno denně od 13 hodin do setmění.

Vstupenky a další informace získáte na www.iga-berlin-2017.de

Pro další inspiraci k cestám do Německa navštivte www.germany.travel

Výběr článků

Načítám